Pročelje zgrade tvrtke CROZ | kulturpunkt

Natječaji Ostali

<

Pročelje zgrade tvrtke CROZ

U tijeku je novi natječaj za rješenje plakata na pročelju zgrade u Zagrebu, a tema je Gen Z.

ROK: 25.11.2021
  • A
  • +
  • -

Nakon deset umjetničkih dijela predstavljenih na plakatima na pročelju zgrade tvrtke CROZ u razdoblju od 2018. do 2021., Hrvatsko društvo likovnih umjetnika i CROZ nastavljaju suradnju.

Tvrtka CROZ, nastojeći društveno odgovorno postupati kroz inkluziju umjetnika u svoje poslovno okruženje, odlučila se na suradnju s HDLU u želji da javni prostor i prostor rada svojih djelatnika oplemeni umjetničkim djelima umjesto uobičajenim reklamnim vizualnim rješenjima.

Odabrano umjetničko djelo uvećat će se, skenirati i isprintati na plakatu dimenzije 12 x 4.80 m te postaviti na pročelju zgrade CROZ-a, gdje će biti izloženo 6 mjeseci, od prosinca 2021. do lipnja 2022. godine. Tvrtka CROZ nalazi se u Lastovskoj ulici, a plakat je vidljiv s petlje Avenije Marina Držića i Slavonske avenije u Zagrebu.

Tema za jedanaesti plakat je Gen Z, a odabranom umjetniku ili umjetnici isplatit će se autorski honorar u neto iznosu 10 000 kuna.

"Stalne promjene na polju ekonomije, znanosti i tehnologije rezultiraju i promjenama životnih stilova, a nove generacije oblikuju vlastite trendove, interese i ideje. Svjedoci smo suživota mnogih generacija kao što su baby boomeri, generacija X, milenijalci i generacija Z koja postaje sve prisutnija i glasnija u medijskom prostoru. Dok su generacija X i milenijalci pioniri korištenja tehnologije, generaciji Z to je isključiv način komunikacije i životnog stila. Karakterizira ih želja za promjenama i fluidnost u svakom smislu, a tako i socijalne politike, razumijevanje drugoga i tolerancija. Iako se radi o izrazito mladim ljudima, oni imaju specifičan pogled na suvremeni život te iskorištavaju sve njegove potencijale. Razumijete li mlađe generacije ili ste sami dio njih? Ovim natječajem želimo potaknuti umjetnike da svijet pogledaju kroz prizmu generacije Z i odgovore na pitanja: koje su to najznačajnije promjene koje oni donose i što ih razlikuje od prethodnih generacija?", stoji u tekstu natječaja.

Više informacija o postupku i uvjetima prijave dostupno je ovdje.

Rok za prijavu je 25. studeni.

Objavio/la hana [at] kulturpunkt.hr 20.10.2021