Procesualnost stvaranja i iskustvenog učenja | kulturpunkt

Najave Predstavljanje

<

Procesualnost stvaranja i iskustvenog učenja

Održava se zatvaranje serije radionica i prezentacija procesa Platforme za eksperiment 1.1. koje su se tijekom siječnja odvijale unutar i izvan galerijskog prostora.

31.01.2017 , Zagreb - Galerija VN
  • A
  • +
  • -

U zagrebačkoj Čitaonici i Galeriji VN (Ilica 163a) u utorak, 31. siječnja u 19 sati održava se prezentacija procesa Platforme za ekperiment 1.1., serije radionica nastalih na inicijativu Lare Badurine, Liberte Mišan, Sare Salamon i Antonija Kiselića koje su se od 10. do 31. siječnja odvijale unutar i izvan galerijskog prostora.

Platforma za eksperiment ima za cilj istraživati specifičnosti prostora kroz spajanje suvremenih praksi unutar umjetničkih područja izvedbenih i vizualnih umjetnosti, a za razliku od standardnih ex-katedra predavanja, izmješta u stvarni i opipljiv prostor grada (site-specifc) i uključuje sve sudionike u svrhu aktivnog dijeljenja znanja putem različitih umjetničkih vještina i teoretskih kompetencija. S naglaskom na procesualnost stvaranja i iskustvenog učenja, osvještavanjem osobnog doprinosa unutar zajedničkog timskog rada, upućuju na potrebne i nove metode učenja u visokoškolskom obrazovanju afrmiranjem umjetničkih praksi/eksperimenta unutar umjetničko-znanstvenog područja obrazovanja.

Posjetitelji će na jedan dan, na dan zatvaranja imati priliku upoznati se s procesima rada i razvoja Platforme za eksperiment 1.1  direktno i indirektno, otkrivajući raznovrsne stvaralačke procese nastale u suradnji s čitačicama i čitačima Galerije VN, pozvanim umjetnicima Josipom Marišićem i Zoranom Medvedom, glazbenim tandemom JMZM i suradnicima/polaznicima radionice: Ivanom Botičkim, Lukom Čubrićem, Carry Lee Hent, Edom Hrženjakom, Paolom Lugarić, Natalijom Stefanović i Tinom Vlainićem.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 30.01.2017