Produbljivanje dijaloga | kulturpunkt

Vijesti Izvedbene umjetnosti

<

Produbljivanje dijaloga

Udruge Domino i BADco. sudjelovat će na atenskom festivalu Transitions posvećenom umjetnicima Balkana, a na kojemu sudjeluje i Marina Abramović.

  • A
  • +
  • -

Ovaj geopolitičko-kulturni događaj osmišljen je s ciljem produbljivanja dijaloga s društvima koja su u posljednjih dva desetljeća bila svjedoci radikalnih političkih i gospodarskih promjena. U suradnji s Kulturnim centrom Onassis, udruga Domino na festivalu će sudjelovati kustoski i programski: kustos segmenta festivala je Zvonimir Dobrović, predsjednik Domina koji će - u  svojevrsnom uvodu za Dominovu Noć performansa koja će biti održana 7. ožujka - održati javni razgovor s uglednom umjetnicom Marinom Abramović.

BADco. sudjeluje na festivalu s predstavom 1 siromašan i jedna 0 u kojoj izvođači pred publikom izlažu različite načine rasapa subjekta rada pri čemu publika biva uvučena u proces preobrazbe: iz popularnog medija kina u politički teatar populizma. Usto, članice BADco.-a Zrinka Užbinec i Ivana Ivković održat će radionicu Whatever Dance Toolbox, o softveru koji je dizajniran za analizu i razvoj plesa i pokreta.

Transitions 1. Balkans je devetodnevni festival koji cilja geografska područja koja zauzimaju važnu poziciju na geopolitičkoj karti današnjice, a dom su umjetnicima koji traže nove načine kolektivne akcije i reakcije na suvremena ideološka problemska mjesta. Na festivalu će biti predstavljeni umjetnici iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Makedonije, Bugarske, Rumunjske i Moldavije.

Izvor: Domino / Foto: Andrew Russeth, The Artist Is Present, Marina Abramović, 2010.

 

 

 

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 24.02.2014