Produbljivanje uzajamnog razumijevanja | kulturpunkt

Vijesti Književnost

<

Produbljivanje uzajamnog razumijevanja

U sklopu rezidencijalnog boravka u Krokodilovoj Kući za pisce, autorica Jasna Jasna Žmak predstavit će se u novosadskom CK13 i beogradskom klubu Polet.

Piše: Martina Domladovac
  • A
  • +
  • -

Tijekom listopada, autorica i dramaturginja Jasna Jasna Žmak boravi na rezidenciji u Krokodilovoj Kući za pisce u Srbiji. Tijekom svog boravka autorica će sudjelovati u razgovoru s Bojanom Krivokapićem i Anom Pejović u novosadskom CK13, te u razgovoru s Vladimirom Arsenijevićem i Anom Pejović u klubu Polet u Beogradu. 

Udruženje KROKODIL (Književno Regionalno Okupljanje Koje Otklanja Dosadu I Letargiju) posvećeno je kreiranju književnih, kulturnih i društveno-političkih programa i sadržaja u cilju razvoja književne publike kao i one zainteresirane za kulturu uopće, promoviranju politike dijaloga, pomirenja i rekonstrukcije pokidanih kulturnih veza prvenstveno na prostoru Zapadnog Balkana ali i produbljivanju uzajamnog razumijevanja te prihvaćanja različitosti na europskom kontinentu i šire.

Jasna Jasna Žmak, dramaturginja, dramatičarka i scenaristica rođena u Puli 1984. godine, također piše kratke priče i kritičke tekstove te radi kao umjetnička asistentica na Odsjeku dramaturgije Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu gdje je i diplomirala. Objavila je nekoliko priča, dva izvedbena teksta (Samice, INK, 2012; Istovremeno drugi, Emanat, 2013), te proznu knjigu Moja ti (Profil, 2015) koju je uredio Robert Perišić

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 18.10.2016

VEZANE VIJESTI

Filma i igara

Deseta FRKA, Filmska revija Kazališne akademije, bit će održana od 5. do 7. travnja uz projekcije sedamdesetak najuspjelijih radova mladih hrvatskih filmskih umjetnika.

Treće stanje postojanja

Jasna Jasna Žmak, mlada dramaturginja, spisateljica i asistentica na ADU, u Booksi predstavlja svoj prvi roman moja ti.

Čovek peva posle rata

Otvorena učionica Centra za kulturnu dekontaminaciju aktualizirat će društveni kontekst u kojem su nastale povijesne avangarde i njegove sličnosti s današnjicom.