Produkcija hrvatske glazbe u inozemstvu | kulturpunkt

Natječaji Potpora

<

Produkcija hrvatske glazbe u inozemstvu

Cilj natječaja Hrvatskog društva skladatelja povećati je konkurentnost glazbenih djela i produkcije hrvatskih autora u međunarodnom i globalnom kontekstu.

ROK: 16.01.2018

Hrvatsko društvo skladatelja raspisalo je natječaj za potporu produkcije hrvatske glazbe u inozemstvu.

Natjecatelji su dužni podnijeti HDS-u detaljan umjetnički, organizacijski i financijski opis projekta za koji traže sufinanciranje zaključno s 16. siječnjem 2018. godine, s naznakom "Za međunarodni natječaj" na urudžbeni zapisnik ili poštom na adresu: Hrvatsko društvo skladatelja, Berislavićeva 9, 10 000 Zagreb. 

Potpora iznosi najviše 150 000 kuna, namijenjena je jednom projektu i nedjeljiva je. Udio HDSa u financiranju projekta ne može biti veći od 50 posto. 

Natjecati se mogu isključivo redovni članovi HDSa koje HDS i njegova Služba ZAMP putem punomoći zastupaju u cijelom svijetu. Natjecatelji također moraju biti državljani Republike Hrvatske sa stalnim prebivalištem u RH.

Odluku o dobitnicima potpore donijet će Predsjedništvo HDS-a na prijedlog Stručnog povjerenstva sastavljenog od istaknutih skladatelja i drugih umjetnika odgovarajućeg područja najkasnije do 31. siječnja 2018. godine, o čemu će se javnost obavijestiti putem interneta.

Više potražite ovdje.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 11.12.2017