Produkcija novog rada i izlaganje u GMK-u | kulturpunkt

Natječaji Ostali

<

Produkcija novog rada i izlaganje u GMK-u

Prijaviti se može ideja, nacrt ili nedovršeni rad ili umjetnički projekt koji se bavi kritičkim preispitivanjem procesa i/ili posljedica rasta turizma i nekontroliranog turističkog razvoja.

ROK: 31.03.2018

Galerija Miroslav Kraljević poziva vizualne, novomedijske i performativne umjetnike/ce i istraživače/ice iz drugih područja na sudjelovanje u natječaju za produkciju novoga rada u području suvremene umjetnosti, tematski vezanog uz odnos privatizacije i turizma te uz posljedice turističke eksploatacije prostora, kulture i radnika na području Hrvatske od 1990. do danas. 

Na natječaj se može prijaviti ideja, nacrt ili već započeti, ali nedovršeni, rad ili umjetnički projekt koji se bavi kritičkim preispitivanjem procesa i/ili posljedica rasta turizma i nekontroliranog turističkog razvoja. S obzirom na orijentaciju i dosadašnju djelatnost Galerije Miroslav Kraljević, prednost se daje umjetnicima i/ili istraživačima čiji se radovi temelje na interdisciplinarnom istraživanju, odnosno prožimanju različitih praksi. Na natječaju se razmatraju samo ideje ili radovi koji su u prvoj fazi izvedbe. Neće se razmatrati već dovršeni i prije izloženi radovi ili projekti.

Natječaj je otvoren sve umjetnike/ce i ostale zainteresirane iz Hrvatske. Autor može priložiti maksimalno jedan projekt.

Rok za predaju prijava na natječaj je 31. ožujka, a detaljnije informacije dostupne su na internetskoj stranici Galerije.

Objavio/la lujo [at] kulturpunkt.hr 08.01.2018