Produkcija novog rada u GMK-u | kulturpunkt

Natječaji Ostali

<

Produkcija novog rada u GMK-u

Na natječaj se može prijaviti ideja, nacrt ili nedovršeni rad ili umjetnički projekt, a prednost se daje autorima čiji se radovi temelje na interdisciplinarnom istraživanju.

ROK: 08.05.2019

Galerija Miroslav Kraljević poziva vizualne, novomedijske i performativne umjetnike/ce i istraživače/ice iz drugih područja na sudjelovanje u natječaju za produkciju novoga rada u području suvremene umjetnosti.

Na natječaj se može prijaviti ideja, nacrt ili već započeti, ali nedovršeni, rad ili umjetnički projekt. S obzirom na orijentaciju i dosadašnju djelatnost Galerije Miroslav Kraljević, prednost se daje umjetnicima i⁄ili istraživačima čiji se radovi temelje na interdisciplinarnom istraživanju, odnosno prožimanju različitih praksi. Na natječaju se razmatraju samo ideje ili radovi koji su u prvoj fazi izvedbe. Neće se razmatrati već dovršeni i prije izloženi radovi ili projekti. Autorima se preporuča, prije same prijave, detaljnije proučiti rad galerije.

Ova godina je peta otkako Galerija raspisuje natječaj za produkciju novoga rada te time ostvaruje jednu od svojih programskih odrednica, a to je poticanje i produkcija radova i projekata od šire društvene važnosti s ciljem stvaranja živog mjesta kulturne razmjene i proizvodnje. S tim u vezi, autor⁄ica izabran⁄a na natječaju imat će savjetodavnu pomoć kustosica Galerije u promišljanju i realizaciji rada, bit će mu⁄joj dostupni svi galerijski resursi te će imati financijsku podršku za realizaciju rada i njegovu prezentaciju u sklopu galerijskog programa.

Natječaj je otvoren za mlade umjetnike/ce i ostale zainteresirane iz Hrvatske. Autor može priložiti maksimalno jedan projekt.

Prijava mora sadržavati: ime/imena autora, adresu (jednog od) autora, životopis, portfolio (opcionalno), broj elefona (jednog od) autora, e-mail (jednog od) autora

Materijali koje je potrebno priložiti prijavi su: kratki tekstualni opis rada, autorske koncepcije ili projekta (do 2 kartice teksta) u PDF format, vizualni prilog (maksimalno pet) u jpg ili pdf format, okvirna specifikacija troškova rada ili projekta.

Sve vizuale potrebno je zajedno arhivirati kao .zip format, imenovati ime_rada.zip te uploadati putem jumbomaila ili sendspacea i poslati na mail za prijavu.

Rok za predaju prijava je 8. svibnja. Radove je moguće prijaviti mailom s naznakom “Za natječaj”.

Autor/ica će biti obaviješten/a elektroničkom poštom o ishodu natječaja najkasnije do 20. svibnja, a rezultati će potom biti objavljeni i na web stranici galerije, zajedno s imenima članova žirija.

Izložba je predviđena za prosinac 2019. godine

Upite vezane uz natječaj moguće je poslati na info mail Galerije. 

Objavio/la lujo [at] kulturpunkt.hr 11.04.2019