Program Clubture-HR | kulturpunkt

Natječaji Potpora

<

Program Clubture-HR

Objavljen je poziv na prijave prijedloga suradničkog projekta ili turneje u 21. krugu programa "Clubture-HR: Programska razmjena i suradnja".

ROK: 20.10.2020
  • A
  • +
  • -

Savez udruga Klubtura raspisao je poziv za prijave prijedloga suradničkog projekta ili turneje u 21. krugu programa "Clubture-HR: Programska razmjena i suradnja". Riječ je o temeljnom programu platforme pokrenutom 2002. godine koji se temelji na izravnoj suradnji organizacija nezavisne kulture i njihovoj zajedničkoj organizaciji javnih kulturnih događanja u različitim gradovima i mjestima širom zemlje.

Prijedlog suradničkog projekta ili turneje u svojstvu nositelja mogu prijaviti sve udruge, neformalne inicijative ili umjetničke organizacije iz područja djelovanja mreže Clubture. Prijaviti se može suradnički projekt (niz od minimalno tri različita događanja u tri različita grada ili mjesta) ili turneja (jedno događanje koje se realizira u minimalno tri različita grada ili mjesta).

Organizator napominje kako je ovo jedini poziv za predlaganje projekata i turneja u 21. krugu na koji se mogu prijaviti članice mreže, odnosno organizacije koje su dosad provodile suradničke projekte i turneje u svojstvu nositelja kroz platformu Clubture. Clubture će krajem 2020. godine objaviti još jedan poziv na koji će se moći prijaviti isključivo organizacije koje nisu članice platforme i koje dosad nisu provodile suradničke projekte i turneje u okviru platforme.

S obzirom na okolnosti uzrokovane širenjem Covid-19 virusa predlagatelji se potiču da u opisnom dijelu prijavnice navedu i mogućnosti provedbe planiranih događanja u otvorenim prostorima. SU Klubtura će tijekom pripreme i provedbe projekata u 2021. godini omogućiti prenamjenu troškova za događanja sukladno epidemiološkoj situaciji. Radi kvalitetnije provedbe procesa planiranja i realizacije projekata preporučljivo je već prilikom prijave projekta u budžet uvrstiti troškove koje se odnose na prilagodbu javnih događanja epidemiološkoj situaciji, gdje je to moguće.

O tome koji će se projekti i turneje provoditi kroz 2021. godinu zajednički odlučuju sve organizacije koje su prijavile program te sve članice skupštine mreže Clubture. O prijedlozima se odlučuje na redovnoj sjednici Skupštine mreže Clubture u prvom tromjesečju 2021. godine.

Prijave se primaju do 20. listopada 2020. u 14 sati, a online prijavnica i dodatne informacije o pozivu dostupne su na poveznici.

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 11.09.2020