Programi u Urbanom parku | kulturpunkt

Natječaji Poziv na sudjelovanje

<

Programi u Urbanom parku

Savez udruga KAoperativa objavila je Javni poziv za prijavu programa u Urbanom parku Hrvatskog doma u Karlovcu.

ROK: 20.04.2020

Savez udruga KAoperativa poziva ustanove u kulturi, udruge u kulturi, udruge mladih i za mlade i sve ostale zainteresirane organizacije, umjetnike, performere, klubove, društva, grupe i pojedince da zaključno do 20. travnja 2020. godine ispune obrazac za prijavu programa u Urbanom parku Hrvatskog doma. Poziv se raspisuje za programe koji će se održati u razdoblju od 25. svibnja do 25. listopada 2020. godine.

Na ovaj poziv mogu se prijaviti programi kulture i kulture mladih, kulturni i umjetnički programi za djecu i starije, rekreativni programi, društveno angažirani programi. Poziv je usmjeren prvenstveno organizatorima (udrugama, ustanovama, inicijativama i pojedincima) koji žele ili već planiraju provedbu društvenih i kulturnih programa na otvorenom.

Prijaviti se mogu jednokratni, povremeni i stalni programi, osobito sadržaji koji nisu dostupni na drugim lokacijama u gradu, sadržaji koji doprinose raznolikosti kulturne ponude u gradu tijekom ljetnih mjeseci i sadržaji koji promiču nezavisnu kulturu, aktivno građanstvo i kritičko promišljanje. Aktivnosti/sadržaji mogu biti: radionice, edukacije i treninzi, akustični koncerti, glazbene slušaonice, izložbe, performansi, umjetnički susreti, filmske projekcije, buvljaci, manji sajmovi i festivali, književni programi, otvoreni razgovori, tribine i slično.

Selekciju prijavljenih programa u 2020. godini izvršava Programsko vijeće Male scene HD i Urbanog parka HD, a koordinaciju programa u ovoj godini vodi Savez udruga KAoperativa. Za 2021., kao i za naredne godine, u suradnji s Gradom Karlovcem, ustanovama i udrugama u kulturi, izradit će se pilot model upravljanja Urbanim parkom, odnosno budućim društveno-kulturnim centrom.

Urbani park nastaje u okviru projekta "Hrvatski dom u centru", kojeg sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Nositelj projekta je Savez udruga KAoperativa, a partner Grad Karlovac.

Prijava programa moguća je putem obrasca na linku, a više informacija o pozivu na službenim stranicama.

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 06.03.2020