Projekt Borderline | kulturpunkt

Natječaji Poziv na sudjelovanje

<

Projekt Borderline

Cafébabelov projekt Borderline poziva novinare i fotoreportere na putovanje i produkciju radova o poljskoj mladeži koji izlaze iz okvira tipičnog medijskog izvještavanja o zemlji.

ROK: 16.02.2018

Cafébabelov novi projekt Borderline usmjeren je na stvaranje priča o poljskoju mladeži u različitim graničnim gradovima zemlje, s ciljem razbijanja predrasuda i stjecanja boljeg uvida u njihov svakodnevni život. Uključuje putovanje u osam poljskih gradova, a u svakom od njih okupit će tim koji se sastoji od novinara i fotoreportera, koji će zajedno, kroz fotografiju i tekst, ispričati priču o gradu.

Sudjelovanje na projektu otvoreno je za 16 reportera (osam novinara i osam fotoreportera). Mogu se prijaviti novinari i fotografi iz Poljske i/ili Europe, a oni koji nisu stanovnici zemlje domaćina trebaju imati iskustvo izvještavanja o zemlji ili rad koji je na neki način uz nju vezan. 

Istraživanje i produkcija rada održavaju se u svibnju i lipnju 2018. godine. Radovi će biti objavljeni na portalu Cafébabel u rujnu, dok u studenom slijedi predstavljanje odabranih fotografija na izložbi u Berlinu.  

Svi sudionici projekta ostvaruju naknadu od 1 000 eura za svoju priču, u što su uključeni troškovi putovanja i smještaja.  

Prijaviti se možete do 16. veljače, a više detalja o projektu potražite ovdje

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 08.02.2018