Projekt golf resorta na Srđu | kulturpunkt

Najave Okrugli stol

<

Projekt golf resorta na Srđu

Ovogodišnji nacionalni forum za prostor analizirat će projekt golf-resorta na Srđu poviše Dubrovnika iz pozicija različitih struka.

01.12.2012 - 02.12.2012 , Dubrovnik - Art radionica Lazareti
  • A
  • +
  • -

Inicijativa Srđ je naš i udruge Kinookus, Zelena akcija, Pravo na grad, Zelena Istra, Filmaktiv i Eko-Krka pozivaju vas na okrugli stol nacionalnog foruma za prostor koji će se održati 1. prosinca  godine u Art radionici Lazareti, u Dubrovniku s početkom u 18 sati. Nacionalni forum za prostor je javna platforma koja se bavi različitim aspektima prostorne problematike, s temeljnom svrhom zaštite i očuvanja prostora kao jednog od glavnih razvojnih resursa. 

Golf park na Srđu najavljivan je kao projekt od kojeg će lokalna zajednica imati velike financijske koristi. Gosti će na panelu  analizirati studiju ekonomske isplativosti koja je dio projektne dokumentacije i na temelju koje su najavljivane koristi za lokalnu zajednicu. Također, na panelu će se razmotriti i utjecaj golf-resorta na Srđu na urbanističku sliku Dubrovnika i ostale razvojne potencijale šireg područja. U tom smislu analizirat će se i usklađenost projekta s razvojnim strategijama, potrebama lokalne zajednice te destinacijskim menadžmentom Dubrovnika. Zaključno, prisutni će čuti o iskustvima s realizacijom sličnih projekta na području Istarske županije.

Ovaj okrugli stol održava se u sklopu projekta Održivo korištenje obnovljivih prirodnih resursa – SURE NaRe kojeg financira Europska unija. Gosti su: Vladimir Cvijanović, Ekonomski fakultet u Zagrebu; Pave Župan Rusković, Savjetnica župana za destinacijski menadžment i bivša Ministrica turizma; Hrvoje Hrabak, predsjednik Udruženja hrvatskih arhitekata i Dušica Radojčić, Zelena Istra.

Objavio/la nikolina [at] kulturpunkt.hr 28.11.2012