Promicanje drugačijeg filma | kulturpunkt

Vijesti Film

<

Promicanje drugačijeg filma

Film redatelja Branka Ištvančića uvršten je u natjecateljski program 32. Međunarodnog festivala filmova o umjetnosti koji se održava u Montrealu.

FOTO: Wally Gobetz, Montreal Museum of Fine Arts

  • A
  • +
  • -

Dugometražni dokumentarni film Od zrna do slike redatelja Branka Ištvančića, nastao u koprodukciji između Hrvatske i Srbije 2012. godine, uvršten je u glavni natjecateljski program 32. Međunarodnog festivala filmova o umjetnosti (FIFA) koji se održava od 20. do 30. ožujka u Montrealu. Ištvančićev film posvećen je istraživanju života, kulture i umjetničkih praksa hrvatske nacionalne manjine u Vojvodini.

Na festivalu sudjeluje ukupno 266 filmova iz 32 zemlje svijeta, a Ištvančićev film uvršten je u konkurenciju glavnog programa od 38 filmova. Po prvi put će se ove godine na programu festivala naći filmovi iz Hrvatske, Srbije, Bolivije i Libanona. Popratna događanja čine okrugli stolovi, predstave i izložbe organizirani  kao zasebni događaji. 

Međunarodni festival filmova o umjetnosti (FIFA) festival je posvećen promicanju i predstavljanju najboljih produkcija filmova o umjetnosti i medijske umjetnosti iz cijelog svijeta. Cilj festivala je povećavanje znanja i razumijevanja umjetnosti u javnosti, promoviranje rada umjetnika, poticanje međunarodne filmske  produkcije filmova o umjetnosti, stimuliranja razvoja međunarodnog prodajnog festivalskog programa kroz sudjelovanje raznih svjetskih producenata, redatelja, distributera i profesionalaca u umjetnosti filma te poticanje umrežavanja različitih kulturnih sredina. Od ove godine festival ima svoju rezidenciju u Muzeju primijenjenih umjetnosti u Montrealu.

Izvor: artfifa

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 21.03.2014