Promišljanje drugačije budućnosti | kulturpunkt

Najave Radionica

<

Promišljanje drugačije budućnosti

Ovogodišnja radionica spekulativne dizajnerske prakse Interakcije 2017 bavi se jednom od najviše spominjanih globalnih tema — automatizacijom.

16.10.2017 - 21.10.2017 , Split - Umjetnička akademija

FOTO: Steve Jurvetson

Ovogodišnja radionica spekulativne dizajnerske prakse Interakcije 2017 bavi se jednom od najviše spominjanih globalnih tema — automatizacijom. Radionica se održava od 16. do 21. listopada na Umjetničkoj akademiji u Splitu. U sklopu radionice britanska antropologinja, umjetnica i spisateljica Georgina Voss, održat će javno predavanje.

Radionicu vodi Tommaso Tregnaghi, istraživač u području dizajna i umjetnosti iz talijanskog multidisciplinarnog laboratorija / mreže Nefula uz asistenciju Olega Šurana (Odsjek za dizajn vizualnih komunikacija, Umjetnička akademija, Split). Koordinator radionice, Ivica Mitrović, održat će predavanje za sudionike i sudionice o Mediteranskom spekulativnom pristupu, tj. kako promišljati drugačije budućnosti u "stvarnom svijetu". 

Posebna gošća radionice, Georgina Voss antropologinja tehnologije i inovacija, umjetnica (Strange Telemetry i London College of Communication) i spisateljica (publicira u The Atlanticu, The Guardianu i HOLO Magazinu) održat će javno predavanje.

Većina sudionika i sudionica dolaze s partnerskih ustanova u regiji. Dodatno je predviđen i određen broj mjesta za otvorene prijave koje možete poslati na mail adresu

Više informacija potražite ovdje

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 04.10.2017