Promišljanje suvremenosti | kulturpunkt

Vijesti Kulturne politike

<

Promišljanje suvremenosti

Regionalni sastanak koji će se održati u Trstu bit će posvećen novim kretanjima u kustoskim i umjetničkim krugovima srednjoeuropskih zemalja.

  • A
  • +
  • -

Comitato Trieste Contemporanea organizira susret naslova Running Time In Trieste, koji biti održan u Trstu. Isti se nastavlja na sastanak koji je bio održan u svibnju na Venecijanskom CEI forumu za kustose suvremene umjetnosti (CEI Venice Forum for Contemporary Art Curators), u venecijanskom sjedištu UNESCO-a, u okviru aktivnosti mreže Continental Breakfast.

Studiju Tommaseo u Trstu, 29. i 30. studenog moći će se steći uvid u brojne doprinose i novosti kustosa i umjetnika o novim umjetničkim mrežama i umjetničkim i kustoskim projektima i srednjoeuropskih zemalja. Prezentirat će ih Iara Boubnova, Pablo Chiereghin, Aurora Fonda, Branko Franceschi, Aldo Giannotti, HR-Stamenov, Ana Peraica, Goran Petercol, Sabina Salamon, Valentina Valentini te Janka Vukmir. Tom prilikom novosti o umjetnosti u regiji Friuli Venezia Giulia obznanit će Francesca Agostinelli, Maria Campitelli, Daniele Capra, Lorenzo Michelli, Giampaolo Penco, Pietro Polotti, Chiara Tavella te Roberto Vidali.

Na susretu će biti organizirano zasjedanje žirija mladih europskih umjetnika Trieste Contemporanea 2013 te će na konvenciji biti proglašen ovogodišnji pobjednik/ca. Događaj će ujedno biti i proslava desete godišnjice rada venecijanskog foruma i mreže Continental Breakfast te ga podržavaju Central European Initiative (CEI) i autonomna regija Friuli Venezia Giulia.

Comitato Trieste Contemporanea odbor je osnovan 1995. godine s ciljem stavljanja u prvi plan uloge Trsta kao spone između zapadnoeuropskih, istočnoeuropskih te mediteranskih zemalja. Čini to organiziranjem promatranja situacija u suvremenoj umjetnosti i kulturi u Srednjoj i Istočnoj Europi. Odbor je aktivan kroz razne tipove suradnji, koprodukcija i razmjena na međunarodnoj razini, te organizira inicijative posvećene vizualnim umjetnostima, glazbi, filmu, književnosti, multimediji, kazalištu, arhitekturi i dizajnu.

 

Izvor: Trieste Contemporanea / Foto: Stewart Morris

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 29.11.2013