Promjena boje neba | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Promjena boje neba

Lea Anić studentica je Akademije likovnih umjetnosti, odsjeka za Animirani film i Nove medije, članica je Klubvizije i Kino kluba Zagreb.

18.01.2016 - 23.01.2016 , Zagreb - Greta

Otvorenje izložbe Lee Anić najavljeno je za ponedjeljak, 18. siječnja, u 20 sati u Greti.

"Fragilnoj granici između dana i noći prethodi promjena boje neba kroz tri faze određene kutem otklona Sunca u odnosu na horizont. Nakon zalaska sunca, svjetlo je i dalje prisutno zbog sunčevih zraka koje se raspršuju ili reflektiraju od čestica u atmosferi. Postupnim smanjenjem količine svjetlosti, boja neba tamni do trenutka kada postaje gotovo crna. Tijekom travnja i svibnja 2014. godine bilježim promjenu u boji neba. Produkt proučavanja niz je dokumentarnih filmova o nebu. Bez mogućnosti promatranja neba u odnosu na objekte prisutne u vidnom polju, promjena boje u očima promatrača gotovo je nezamjetna. Struktura filma sastoji se od tri ekstrema, svijetle boje koja prelazi u tamnu te njen povratak u prvotno stanje, ili obratno. Kadar je statičan, a ritam određen brzinom kretanja zemlje oko svoje osi".

Lea Anić studentica je Akademije likovnih umjetnosti, odsjeka za Animirani film i Nove medije. Članica je Klubvizije i Kino kluba Zagreb, završila je obrazovni program Centra za ženske studije. Sudjelovala je na rezidencijalnom programu festivala Sedam dana stvaranja 2014. u Pazinu te na festivalu vizualnih i audio medija Vizura Aperta 2015. u Momjanu gdje je nagrađena za kolaborativni rad s Maxijem Zahnom. Predstavila je rad na Izložbi zvuka u organizaciji Zavoda za eksperimentalni zvuk u KSET-u. Surađivala je s duom Tajga&Tundra na audiovizualnom događaju u sklopu projekta Gredelj: Stanje između, a zajedno s Nathanom Jokovichem izlagala u galeriji George Paton u Melbourneu.

Izložba je otvorena do 23. siječnja.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 18.01.2016