Promjene krajolika tijela | kulturpunkt

Najave Izložba fotografija

<

Promjene krajolika tijela

Izložbom Ljubav i život žene fotografkinja Mara Bratoš dokumentira stvarnost trudnoće u svim njenim fizičkim, psihičkim i emocionalnim preobrazbama.

23.06.2018 , Dubrovnik - Galerija Otok
  • A
  • +
  • -

Nakon izložbe u zagrebačkoj Galeriji Greta i sudjelovanja na velikoj izložbi 11. HT nagrade u Muzeju suvremene umjetnosti, izložba Mare Bratoš Ljubav i život žene otvara se u Galeriji Otok - Art radionica Lazareti, u subotu, 23. lipnja s početkom u 20.30 sati

Kako u popratnom tekstu izložbe piše Marija Tonković, Mara Bratoš od samih početaka svog umjetničkog stvaranja predstavlja se u ciklusima, izlažući obnažene autobiografske portrete, integrirajući i sintetizirajući duhovni, psihološki i fizički aspekt samoostvarenja. Ti njezini radovi introspektivna su vizualizacija pojedinih životnih faza i psihičkih stanja.

Novi identitet fotografkinje pojavljuje se "drugim stanjem" u doslovnom i metaforičkom značenju - razdoblju preobrazbe, tjelesnih, psihičkih i emocionalnih promjena. Za razliku od glamuroznih portreta slavnih trudnica, Bratoš donosi svjesnu odluku da u svom pristupu dokumentira stvarnost trudnoće umjesto da je uljepšava. 

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 13.06.2018