Promocija knjiga Branka Kostelnika | kulturpunkt

Najave Predstavljanje

<

Promocija knjiga Branka Kostelnika

Autor će predstaviti dvije knjige: Eros, laži i pop-rock pjesme i Popkalčr.

29.09.2011 , Zagreb - Muzej suvremene umjetnosti
  • A
  • +
  • -

Predstavljanje će biti održano u četvrtak, 29. rujna u 19 sati. Na predstavljanju će govoriti: Bruno Kragić, Aleksandar Štulhofer, Vanja Babić, Branko Kostelnik i Seid  Serdarević.

Branko Kostelnik, istaknuti publicist i glazbenik,  producentje i voditelj Odjela za programsku-izložbenu djelatnost u Muzeju suvremene umjetnosti. U svojoj knjizi Eros, laži i pop-rock pjesme govori o lako uočljivim, ali najčešće uporno prešućivanim, porocima hrvatske popularne glazbe. Kao nekadašnji sudionik glazbene scene koji se danas profesionalno bavi fenomenologijom popularne kulture, autor nam se obraća kao insider – član art-rock skupine koja je djelovala u devedesetima (Roderick Novy) – ali istodobno i sociolog kulture koji zabilježene razgovore sa sudionicima glazbene scene i osobna iskustva koristi kao studiju slučaja u kojoj se ocrtava duh vremena.

U knjizi Popkalčr Kostelnik se bavi svim pojavnostima popularne kulture – najviše, naravno, glazbom, ali jednako zanimljive tekstove ispisuje i o dizajnu, likovnosti te fenomelogiji kiča i turbofolka. Knjiga također pokazuje koliko popularna kultura posljednjih desetljeća nemjerljivo utječe na svakodnevicu, ali i kako je visoku kulturu nemoguće zamisliti bez njezine popularne komponente.

Knjigu  Popkalčr  objavila nakladnička kuća Fraktura, a knjigu Eros, laži i pop-rock pjesme Fraktura  i Hrvatsko društvo pisaca.

Promociju će, uz prigodan coctail, dodatno upotpuniti projekcija filma Blank Generation i glazba uz DJ Panenku.

Objavio/la nikolina [at] kulturpunkt.hr 27.09.2011