Promocija suvremene cirkuske umjetnosti | kulturpunkt

Najave Program

<

Promocija suvremene cirkuske umjetnosti

Cirkoramin Dan za cirkus donosi radionicu namijenjenu roditeljima i djeci te projekciju dokumentarnog filma Cirkus izvan granica Netty Radvany i Nicosa Argileta.

27.10.2018 , Zagreb - AKC Medika
  • A
  • +
  • -

U subotu, 27. listopada u Dvorani za izvedbene umjetnosti Medika u Pierottijevoj 11 u organizaciji udruge Cirkorama održava se Dan za cirkus, program u sklopu kojeg će se odvijati niz aktivnosti vezanih uz promociju suvremene cirkuske umjetnosti.

Program započinje u 11 sati radionicom za roditelje i djecu Obiteljski cirkus pod vodstvom iskusnih cirkuskih pedagoga iz Cirkorame. Radionica je zamišljena kao cirkuski poligon na kojem će roditelji sa svojom djecom kroz vođenu igru moći isprobati gotovo sve cirkuske rekvizite. Radionica će trajati sat vremena, a dob djece nije određena.

Program se nastavlja u 19 sati kada se prikazuje francuski dokumentarni film Cirkus izvan granica Netty Radvany i Nicosa Argileta. Redateljica Radvany i sama je suvremena cirkuska umjetnica s diplomom CNAC akademije u Chalonu.

Yoann Bourgeois, Sanja Kosonen, Alexandre Fray, Chloe Moglia, Jörg Müller, Camille Boitel, Tatiana-Mosio Bongonga i Johann Le Guillerm osmero je suvremenih cirkuskih umjetnika koji u filmu predstavljaju sebe i svoju svakodnevicu. Ovi umjetnici svaki dan istražuju vlastite cirkuske vještine kreirajući neke od najboljih cirkuskih predstava današnjice.

Posjetitelje Dana cirkusa očekuje i CirkButik – štand sa sitotiskanim uradcima poput plakata, torbi, naljepnica, ali i homemade cirkuskim rekvizitima.

Film se prikazuje u suradnji sa splitskim suvremenim cirkuskim kolektivom ROOM 100 kroz program Kino Cirkus.

Program je namijenjen publici svih uzrasta. Ulaz je slobodan, a donacije su dobrodošle.

Objavio/la lujo [at] kulturpunkt.hr 24.10.2018