Propitivanje životnih stilova | kulturpunkt

Vijesti Slobodna kultura

<

Propitivanje životnih stilova

Multimedijalni kamp ove se godine održava u Lovincu u Lici, a središnji je dio programa posvećen izgradnji kuće prema konceptima pokreta Small House.

Piše: Matija Mrakovčić

FOTO: MMK15

  • A
  • +
  • -

Od 2006. godine Multimedijalni kamp (MMK) u organizaciji udruge UKE ugošćuje umjetnike, kreativce i znanstvenike koji kroz grupni rad problematiziraju područja kao što su ekologija, tehnologija, društvo, mediji, duhovnost i okoliš. Ovogodišnji se znanstveno umjetnički kamp veže uz temu Budući okoliš (Future Environements), a sastoji se od rezidencijalnih boravaka, radionica, prezentacija i predavanja te grupnih umjetničkih radova i procesa. 

MMK15 održava se u Lici nedaleko Lovinca između 1. srpnja i 1. rujna. Otvara ga rezidencijalni boravak Mathijasa de Bruina koji se bavi istraživanjem decentraliziranih društava i zajednica kroz teme održivosti, autokracije i emancipacije. Više o njegovu radu potražite ovdje. Glavni program MMK15 održat će se između 23. i 29. srpnja uz niz radionica i umjetničkih akcija u suradnji sa Zelenom čistkom, Majom Kohek i Ivanom Radavićem, Antoniosom Galanopoulosom, Mickom Fuzzom i Vesnom Manojlović te studentima Umjetničke akademije iz Osijeka. Kamp je u potpunosti pogonjen obnovljivim izvorima energije.

Centralni dio kampa rezerviran za radionice, predavanja i razgovore geodezijska je kupola promjera 8 metara i visine 3.6 metara, sastavljena od drvene konstrukcije i pokrivena platnom za šatore te opremljena električnom energijom iz solarnih panela. Na programu MMK15, osim izgradnje geodezijske kupole, izgradnja je kuće prema konceptima pokreta Small House (Tiny House Movement). On propituje životne stilove te upućuje na mogućnost smanjivanja potreba nametnutih potrošačkom društvu i izgradnju kuće bez zajmova ili kredita. Više o programu kampa pročitajte ovdje, a prijave na kamp i radionice pronađite ovdje.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 13.07.2015

VEZANE VIJESTI

Ponuditi novu stvarnost

Piše: Matija Mrakovčić

Multimedijalni kamp udruge UKE smjestio se tijekom ljeta u Deringaju kraj Gračaca, a sredinom kolovoza ugostio je Hackaton udruge Radiona.

Kulturu treba otvarati

Razgovarala: Matija Mrakovčić

O nezavisnoj kulturi, neformalnoj edukaciji, suradničkim praksama, suvremenoj umjetnosti i novim medijima razgovaramo s Krunom Joštom iz udruge UKE.

Demistifikacija tehnologije

Razgovarala: Matija Mrakovčić
O povezivanju edukacije i produkcije novomedijskih umjetnosti te DIY kulture i inovativnih znanstvenih i tehnoloških praksa razgovaramo s Deborah Hustić iz udruge Radiona.