Proširiti muzejsku publiku | kulturpunkt

Najave Predavanje

<

Proširiti muzejsku publiku

Predavanje Globalna kustoska praksa / Muzej u školi teoretičarke Ruth Noack bavi se pitanjem pada broja muzejskih posjetitelja i dugoročnim polugama razvoja publike.

31.10.2017 , Split - Galerija umjetnina
  • A
  • +
  • -

Splitska Galerija umjetnina poziva na predavanje Globalna kustoska praksa / Muzej u školi teoretičarke umjetnosti Ruth Noack, koje će se održati u utorak, 31. listopada, s početkom u 19 sati.

Tijekom zadnjih petnaest godina muzeji su iskazali novo zanimanje za širenje publike izvan opsega srednje klase. No istraživanja pokazuju kako se unatoč edukacijskim programima i suvremenim pristupima širenju publike malo toga promijenilo. Može li u tom smislu pravi korak biti uvođenje muzeja u škole, jedno je od pitanja koje postavlja Noack. Predavanje je zasnovano na razmišljanjima proizišlima iz Noackinog iskustva rada na takvim projektima.

Ruth Noack je kritičarka, sveučilišna nastavnica, organizatorica izložbi, vizualna umjetnica i povjesničarka umjetnosti. Bila je kustosica documente 12. Sudjeluje u više međunarodnih umjetničkih, edukacijskih i diskurzivnih projekata i programa.

Objavio/la lujo [at] kulturpunkt.hr 30.10.2017