Proslava punoljetnosti | kulturpunkt

Najave Koncert

<

Proslava punoljetnosti

Radio Student obilježava 21. rođendan tulumom na kojem sviraju Šumovi protiv valova, The Lesser Men, Veja i Seine.

24.11.2017 , Zagreb - Močvara

FOTO: Radio Student / Facebook

  • A
  • +
  • -

Tulumom u Močvari, 24. studenog Radio Student slavi 21. rođendan. Za sve slušatelje Radio Studenta nastupaju: Šumovi protiv valova, The Lesser Men, Veja i Seine, kao i DJ-i Radia Student. Tulum za 21. rođendana proslava je punoljetnosti Radija Student i činjenice da je u kampanji Nek´se daleko čuje skupljen potreban iznos za kupnju novog odašiljača.

Šumove protiv valova čine Hrvoje Nikšić, Hrvoje Radnić, Ivan Čadež i Jerko Jurin koji na domaćoj glazbenoj sceni djeluju već desetak godina. U njihovom suvremenom zvukovnom kolažu isprepliću se slobodni disonantni zvučni krajolici nastali na tragu musique concrete, klasičnih proto-elektronskih glazbenih kompozicija i izvorne psihodelične glazbe 60-tih. 

The Lesser Men su zagrebačka četvorka sačinjena od članova koje ste jamačno zamijetili u bendovima poput Casual Elvis ili Mutual of Omaha. Njeguju nasljeđe nezavisnog rocka devedesetih, a svoju glazbu rado opisuju sintagmom "adult disoriented rock".

Veja dolazi iz Pazina i bavi se istraživanjm istarske narodne tradicijske glazbe te izvođenjem iste u modernijim aranžmanima koristeći razne tradicijske instrumente iz cijeloga svijeta. Veja je do sada održala 50-tak nastupa u Hrvatskoj ali i u susjednim zemljama. Članovi Veje su: Goran Farkaš, Marko Pernić, Ljuban Rajić, Sebastijan Demark, Marijan Jelenić i Saša Farkaš.  

Seine je nastao u srednjoškolskim danima kao kantautorski odraz Ivana Ščapeca. Vodeći se svojom unutarnjom nježno-agresivnom senzibilnošću, na gimnazijskim kantautorskim večerima polako stiče slavu kao duhovni srodnik američkog freak-folk pokreta. Seine, uz Ivana Ščapeca čine Dimitrij Mekotanović, Lepi Bole.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 20.11.2017