Proslava utočišta kulture | kulturpunkt

Najave Događanje

<

Proslava utočišta kulture

Ovogodišnjem 15. Velesajmu kulture pridružuje se i Multimedijalna koliba proslavom svoje pete obljetnice.

14.06.2018 - 16.06.2018 , Zagreb - Studentski centar

Poolsation, 2018. (FOTO: Kulturpunkt.hr)

Velesajam kulture održat će se od 14. do 16. lipnja u prostorima Studentskog centra, a dio programa su i događanja povodom obljetnice Multimedijalne kolibe.

Velesajam kulture ove godine slavi petnaesti rođendan i pravo je vrijeme da nauči nešto više o grafitima i drugim umjetničkim uličnim izričajima, obnovi skejtersku opremu unutar SC-a, pogleda i pokoji film, a bome i zapleše na partiju koji će se u dvorištu u kojem je odrastao održati u subotu, 16. lipnja. Naglasak programa Velesajma bit će na street art umjetničkom izričaju koji se unutar Studentskog centra profilirao kao jedna od konstantnih točaka sastajanja kako umjetnika tako i publike. Kao i uvijek, velesajamski pristup karakteriziraju suradnje, a kroz radionice sadašnje i buduće studente OKO & Lunar upoznat će sa svojim radom i tehnikama koje koriste, a kroz više dana zbivanja nove murale radit će naši stari znanci: Lunar u suradnji s Ronaldom Aleksanderom Lindgreenom i Miljenkom Bengezom te Chez, Sarme i novosadski gost Piros kao dio projekta Opens na putu.

U suradnji s Udrugom Smokvica organizirana je jednotjedna radionica skejta za najmlađe. Ovim festivalskim dijelom najavljujemo i nastavak velesajamskih aktivnosti kroz nastavak uređenja vanjskih prostora i rada na pričama o street artu tijekom cijele godine.

Ulaz na sve programe Velesajma je besplatan.

Velesajma kulture surađuje i s Multimedijalnom kolibom koja ove godine slavi pet godina djelovanja. Multimedijalna koliba umjetnička je organizacija koju vode plesna umjetnica Zrinka Šimičić Mihanović i dramaturginja i radiofoničarka Pavlica Bajsić Brazzoduro. Koliba pod svojim imaginarnim krovom nudi utočište autori(ca)ma iz raznorodnih djelatnosti s ciljem stvaranja zajedničkih projekata i poticanja intermedijalne, interdisciplinarne i intergeneracijske suradnje, kontinuiteta i zajedništva.

Improspekcije i Plan za bijeg njihovi su višegodišnji programi, a Hoerspiel: mala igra za slušanje (i gledanje), Nestajanja, Eter nad Berlinom, Ja pa ti pa mi samo su neke od plesnih i radiofonijskih predstava koje stvaraju. U formi retrospektive, kratkoga filma, piknika, koncerta, zajedničkoga kuhanja i noćnih razgovora – 15. i 16. lipnja slave pet godina opstanka te pokušavaju podvući crtu i pitati se kako, kamo i kojim putem dalje?

Sva događanja, osim Hoerspiela su besplatna. Ulaznice za Hoerspiel koštaju 60 kn (45 kn za student(ic)e i umirovljene), sav prihod ide u dobrotvorne svrhe. Ulaznica za subotnje dječje predstave je jedno povrće za kuhanje.

Mjesta za sve predstave molimo rezervirati na e-mail ili putem mobitela na broj 091/7500127.

Više o svim programima potražite na Facebook stranici i eventu.

Objavio/la martina.kontosic [at] kulturpunkt.hr 11.06.2018