Prostor kao situacija | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Prostor kao situacija

Bilješke o kretanju Ike Peraić promišlja ideju o performativnom izložbenom prostoru koji kreira kontekst za percepciju i akciju.

16.11.2015 - 22.11.2015 , Zagreb - Greta

Izložba Bilješke o kretanju / notes on moving Ike Peraić bit će otvorena u galeriji Greta u ponedjeljak, 16. studenog u 20 sati.

Izložba Bilješke o kretanju promišlja ideju o performativnom izložbenom prostoru koji, umjesto služenja korpusu prikaza i informacija, kreira kontekst za percepciju i akciju, svojevrsni okvir koji omogućava preradu, re-kreiranje, upotrebu... Rad se odnosi prema prostoru i ideji izložbe kao situaciji koja se razvija kroz vrijeme i kroz intervencije koje imaju funkciju uključivanja iskustvene dimenzije. Prostor je promišljan kao proces/situacija koja se razvija kroz socijalne i prostorne odnose i sadrži potencijal za kolaborativno stvaranje značenja, Istraživanja i znanja. Kao takva, izložba ukazuje na fleksibilniji, fluidniji prostor koji želi reartikulirati odnose izmedju tvoraca, objekata i publike, te napraviti odmak od reprezentacijskog i pedagoškog modela antropologije "o" prema eksperimentalnom i ontološki isprepletenom antropologije "kroz/s". Na taj način, značenja i znanja se mogu dogoditi/nastati kroz prostor kao situaciju, umjesto da se jednostavno prezentiraju i transferiraju kao informacije.

Izložba je otvorena do 22. studenog.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 16.11.2015