Prostor otvoren kreativcima | kulturpunkt

Vijesti Slobodna kultura

<

Prostor otvoren kreativcima

Za svoj deseti, jubilarni rođendan, Velesajam kulture stavlja naglasak na promoviranje zdravog načina života.

  • A
  • +
  • -

"Vraćali smo se u prošlost, putovali u budućnosti, ušli u europsku uniju prije svih, lansirali se u Svemir te se vratili u Savsku 25 i tamo nastavili otkrivati neka nova, mlada imena i njihove svježe ideje i projekte.

U devet godina, predstavili smo cijelu paletu umjetnika iz svijeta kazališta, filma, plesa, glazbe preko književnosti, fotografije, dizajna, znanosti pa sve do različitih vještina i znanja. Uvijek nam je ideja vodilja bila promoviranje mladih, sposobnih kreativaca iz svih područja umjetničkog stvaralaštva", najava je ovogodišnjeg Velesajma kulture.

U tri festivalska dana, od 10. do 12. listopada, bit će održano jedanaest radionica, pet predavanja i okruglih stolova, tri koncerta, dvije DJ večeri, jedna modna revija, jedna predstava za djecu, jedna književna večer te Otvoreni atelje u sklopu kojeg će se predstaviti niz mladih kreativaca koji će podučavati posjetitelje i potaknuti njihove vlastite stvaralačke sposobnosti.

Najavljeni su, između ostalog, predstava kazališta Tvornica lutaka Grašak na zrnu Kraljevne redateljice Anice Tomić, predavanje i radionica edukativnog karaktera na temu "zdrave grickalice", radionica filcanja udruge Ruta iz Cresa, vrtlarska radionica u Vrtuljku SC, radionica crtanja voditeljice Martine Zelenike Moon, radionica bubnjanja kluba Dobre vibracije, izrada reciklažne skulpture udruge Pipilota, predavanja i okrugli stolovi na teme Druga strana obrazovanja, Zeleni grad i Jedem zdravo i fino, koncerti ST!llness, Trip to Zion, Big strip Gorilla, te non-stop oslikavanje Galerije Kiosk, dok će OKO, Chez, Lonac i Modul oslikavati zidove Studentskog centra.

Ulaz na sve programe je besplatan, a sve informacije potražite na stranici Studentskog centra i facebook stranici Kulture promjene.

Ovogodišnji Velesajam kulture osmišljen je u suradnji s udrugom PMS (Prostor Manufakturne Slobode).

Izvor: Kultura promjene

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 03.10.2013