Prostor razmjene sa širom publikom | kulturpunkt

Najave Predstavljanje

<

Prostor razmjene sa širom publikom

Fanzin riječkog Muzeja moderne i suvremene umjetnosti Beni pokrenut je s namjerom da se publici ponudi neformalniji sadržaj, ali i mjesto za otvorenu diskusiju o radu Muzeja.

28.06.2018 , Rijeka - Muzej moderne i suvremene umjetnosti (MMSU)
  • A
  • +
  • -

U četvrtak, 28. lipnja u 17 sati u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci održat će se predstavljanje prvog broja muzejskog fanzina Beni.

Fanzin će predstaviti urednice Tanja Blašković i Daria Morosin te kustosica Marina Tkalčić.

Iz Muzeja kao razlog pokretanja ponešto drugačijeg muzejskog glasila navode želju da se publici ponude zanimljivi i neformalniji sadržaji. Prvi broj fanzina izdan je povodom 70. rođendana MMSU-a i prigodne izložbe iz fundusa muzeja Upute za gledanje - Što bi tijelo htjelo?

Namjera je da se fanzinom otvori prostor razmjene sa širom publikom čiji komentari, osvrti i stavovi postaju bitan sadržaj časopisa.

Džepni format fanzina prikazuje fotografije s izložbi iz povijesti muzeja, uz bok onim aktualnima, a donosi razne glasove iz redova muzejske publike i suradnika - studenata, sudionika radionice Što bi tijelo htjelo?, prvih susjeda, umjetnika i drugih. Osim toga, fanzin donosi i pregled muzejske arhive - fotografijama koje bilježe selidbe Muzeja moderne i suvremene umjetnosti od Guvernerove palače, preko prostora u Sveučilišnoj knjižnici Rijeka, pa sve do nove lokacije u bivšem kompleksu Rikard Benčić.

Otuda potječe i naslov fanzina kao podsjetnik na memoriju mjesta, radničku kulturu i industrijsku baštinu.

Objavio/la lujo [at] kulturpunkt.hr 27.06.2018