Prostor u službi građana | kulturpunkt

Vijesti Civilno društvo

<

Prostor u službi građana

Mjesec studeni je u udruzi Autonomni centar – ACT iz Čakovca već tradicionalno rezerviran za Actfest.

  • A
  • +
  • -

Ovogodišnja tema festivala, koji se održava po šesti put, je "Prostor u službi građana".  Actfest će trajati od 25. listopada do 20. studenog i održat će se u tri faze.

Fotografska radionica mapiranja grada Čakovca održat će se u petak, 25. listopada od 16 do 19 sati i u subotu, 26. listopada 2013. od 9 do 12 sati. Sudionici radionice će šećući po gradu Čakovcu mapirati napuštene zgrade, kuće, industrijska postrojenja, ali i postojeće kulturne sadržaje/ponude (javne građevine i javne površine), te će dokumentiranjem i fotografiranjem označiti prostore koje bi zajednica mogla iskoristiti. Sudionici će naučiti kako upotrebljavati igru svjetla i sjene pri fotografiranju. Fotografirati se može sa digitalnim ili analognim fotoaparatima, mobitelima, tabletima... Prijave na radionicu fotografiranja primaju se putem elektroničke pošte do četvrtka 24.10.2013. do 15 sati, a sudionici mogu sudjelovati na oba dana radionice ili na samo jednom. Fotografije će biti objavljenje na Instagram profilu udruge ACT.

Okrugli stol na temu Kako iskoristiti postojeće i/ili neiskorištene prostore za novu kulturnu, društvenu i turističku ponudu grada Čakovca održat će se u utorak, 5. studenog 2013. od 16 do 19 sati  u prostorijama udruge ACT. Cilj okruglog stola je prikupiti ideje sudionika, odnosno na koji način oni zamišljaju grad Čakovec u budućnosti i koji su najbolji načini da zajednica i građani iskoriste prostorne potencijale grada.

Izložba nastalih fotografija tokom mapiranja grada i predstavljanje rezultata okruglog stola. Otvorenje izložbe je u petak 15. studenog 2013. u 19 sati u prostorijama udruge ACT, na kojoj će se predstaviti ideje sudionika održanog okruglog stola. Izložba i idejna rješenja moći će se pogledati svaki dan od 15. do 20. studenog 2013. 

Pozivaju se umjetnici, fotografi, arhitekti, turistički djelatnici, djelatnici u kulturi, predstavniki lokalne/regionalne samouprave, hobisti, volonteri,  članovi udruga, studenti, mladi, građani grada Čakovca te šira javnost Međimurske i okolnih županija da sudjeluju u aktivnostima ovogodišnjeg Actfesta.

Više informacija potražite na službenoj stranici udruge. 

Izvor: ACT

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 18.10.2013

VEZANE VIJESTI

Aktivizam i socijalno poduzetništvo

Razgovarala: Janja Sesar
S Teom Petričevićem razgovaramo o nastanku čakovečkog Autnomnog centra - ACT i o razvoju nezavisne kulturne scene u Međimurju.