Prostor za diskusiju | kulturpunkt

Najave Događanje

<

Prostor za diskusiju

Kongres Suvremenost, svjesnost, etika, psihoterapija organiziran je kako bi se dijalogom pokušalo dati odgovore na neke od izazova suvremenog života.

18.09.2015 - 20.09.2015 , Zagreb - Razne lokacije

FOTO: Intronaut

Kongresom se želi prikazati sadržaj odgovora prijavljenih sudionika na postavljenu temu Kongresa, otvoriti prostor za diskusiju, istražiti i pronaći nove načine odgovornog odgovaranja na izazove u suvremenom društvu. Cilj je da iskustvo Kongresa doprinese promjeni načina promatranja fenomena u suvremenom društvu na pojedinačnom nivou sudionika, sredina u koje se vraćaju te da im bude inspiracija za daljnji profesionalni rast i razvoj kroz sve oblike cjeloživotnog učenja: formalnog, neformalnog i informalnog tipa. Kongres će biti realiziran kroz plenarna predavanja, predavanja u manjim grupama i radionice koje će držati istaknuti internacionalni predavači, sudionici iz raznih područja znanosti i kulture te suvremeni socijalno-angažirani umjetnici.

Ideja za organiziranje Kongresa potekla je od dr. sc. Lidije Pecotić, koja je i predsjednica Organizacijskog odbora Kongresa. Potaknuta je tridesetogodišnjim iskustvom na području primjene psihoterapije počevši od radnih organizacija, edukacije pri trening institutima iz psihoterapije i visokoobrazovnim ustanovama u regiji, Europi i šire te rada s pojedincima i grupama u različitim kontekstima.

Kongres će biti održan od 18. do 20. rujna, a centralno mjesto događanja je kino Europa. Kino je predviđeno za plenarna predavanja dok će se ostale aktivnosti održavati u dvorani Müller kina Europa te galerijskim prostorima Muzeja prekinutih veza, galerije Klovićevi dvori, Galerije Nova, Kule Lotrščak te Zagrebačkog plesnog centra.

Detaljan program možete pronaći ovdje.

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 17.09.2015