Prostor za opće dobro | kulturpunkt

Vijesti Civilno društvo

<

Prostor za opće dobro

Državni ured za upravljanje državnom imovinom objavio je natječaj za dodjelu prostora na korištenje organizacijama civilnog društva.

Dobrić 10, Split, snimka zaslona

  • A
  • +
  • -

Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) objavio je prvi natječaj za podnošenje prijava za dodjelu poslovnih prostora u vlasništvu Republike Hrvatske na korištenje organizacijama civilnog društva radi provođenja programa i projekata od interesa za opće dobro. Rok za podnošenje prijava je 29. siječnja u 14 sati.

Predmet javnog natječaja dva su poslovna prostora u Karlovcu, po jedan u Splitu i Varaždinu te deset u Zagrebu u rasponu je od 13 do 74 metara kvadratnih. Zanimljivost je natječaja da mjesečna naknada za korištenje prostora u državnom vlasništvu od 54 kvadrata u Splitu iznosi 417 kuna, prostora od 74 kvadrata u Zagrebu 296 kuna, a prostora od 132 kvadrata u Varaždinu - 1060 kuna.

Pravo na podnošenje prijave imaju organizacije civilnog društva (udruge, zaklade, fundacije ili privatne ustanove) koje su upisane su u odgovarajući matični registar te u Registar neprofitnih organizacija, koje promiču vrednote ustavnog poretka Republike Hrvatske, provode projekte i programe od interesa za opće dobro, pravodobno i u cijelosti ispunjavaju ugovorne obveze preuzete temeljem prijašnjih ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava kada su projekti organizacija sufinancirani iz Državnog proračuna i/ili drugih javnih izvora, vode uredno i transparentno financijsko poslovanje sukladno propisima o računovodstvu neprofitnih organizacija, imaju aktivno tijelo upravljanja koje vodi učinkovitu razvojnu politiku i administrativnu kontrolu te aktivno djeluju najmanje 2 godine prije datuma podnošenja zahtjeva.

Cjeloviti tekst javnog natječaja s obrascem za prijavu objavljen je na mrežnim stranicama Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

M.M. / DUUDI

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 08.01.2015