Prostor za razvijanje ideja | kulturpunkt

Vijesti Znanost i obrazovanje

<

Prostor za razvijanje ideja

S ciljem povezivanja dionika iz formalnog i neformalnog obrazovanja te promicanja uloge učenja i obrazovanja u stvaranju socijalne kohezije pokrenuta je platforma za mlade Youth Platform.

Piše: Matija Mrakovčić

FOTO: Jugen in Aktion

S ciljem povezivanja dionika iz formalnog i neformalnog obrazovanja te promicanja uloge učenja i obrazovanja u stvaranju socijalne kohezije pokrenuta je platforma za mlade Youth Platform u okviru Strategije Europske unije za dunavsku regiju (EUSDR), u kojoj sudjeluje i Hrvatska.

Tijekom 2014. godine austrijska i mađarska nacionalna agencija za Erasmus+ programe te Centar za podršku programima Jugoistočne Europe SALTO zaključili su da je nužno pojačati povezanost dionika iz sektora formalnog i neformalnog obrazovanja te im pružiti prostor za razvijanje inspirativnih, inovativnih i kreativnih ideja. Uskoro je donesena odluka da su Strategija Europske unije za dunavsku regiju (EUSDR) i program Erasmus+: Youth in Action savršeni temelj za institucionalnu podršku suradnjama u tim sektorima. Nedugo potom, pokrenuta je platforma čije je predviđeno trajanje najmanje do 2020. godine, a kojoj je cilj umrežavanje edukatora i trenera iz formalnog i neformalnog sektora obrazovanja radi postizanja socijalne kohezije.

U rad platforme, koja je održala već dva sastanka, iz Hrvatske su uključeni Veleučilište Baltazar Zaprešić, Umjetnička akademija u Splitu, udruga IKS iz Petrinje i Pučko otvoreno učilište Libar, a vaša se organizacija ili institucija može uključiti putem službene stranice.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 05.09.2016

VEZANE VIJESTI

Zajedno možemo više!

Piše: Martina Domladovac
Slogani o toleranciji i ljudskim pravima učenika Gospodarske škole Varaždin i Andrije Aračića iz Imotskog pobijedili su na natjecanju EU projekta LADDER.

Mladi, mediji i Europa

Pripremio: Vatroslav Miloš

Hina je pokrenula besplatni internetski portal za mlade EU#MLADI.

Za mlade to zemlja nije

Piše: Luka Ostojić
Predviđanje budućnosti društva nije zahvalan zadatak, pogotovo na našim prostorima gdje je čovjek tijekom svog života mogao živjeti u šest različitih država bez da napusti kuću.