Prostori između | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Prostori između

Autoreferencijalnost je gesta i rakurs svake projekcije i svakog traga kojega Jasenka Bulj stvara i bilježi.

13.01.2014 - 20.01.2014 , Zagreb - Greta
  • A
  • +
  • -

Ciklus slika Prostori između (2009-2013) cjelina je na kojoj Jasenka Bulj radi od 2009. godine te postepeno niže i razrađuje cikluse prirodnih pojava od života mikro svijeta (bube, mravci), preko života u pokretu (Trave, 2010.) i oborenih stabala (Čempres, 2011,) do cjelina isprepletenih nizova planina (Planine I, II, III).

U tom traženju prostora između dolazi do slikarske cjeline planinskog niza Vrhovi (2012/2013.) sastavljenog od niza od šest velikih slika s panoramskim pogledom situacije oko sebe. Svojim slikama gradi prirodni ciklički krug kao vlastito emocionalno putovanje linijom i bojom.

Izložba Jasenke Bulj bit će otvorena u ponedjeljak, 13.siječnja, u 20 sati u Greti, a možete ju pogledati do 20. siječnja.

Jasenka Bulj diplomirala je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu u klasi profesora Nikole Reisera, gdje je nagrađena kao diplomant godine. Izlaže već kao studentica. Postdiplomski studij pohađa na Majstorskoj radionici profesora Ljube Ivančića i Nikole Reisera. Sudjeluje na samostalnim i skupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu. Studijski je boravila u zemljama Europe, SAD–u i Australiji. 2011. godine bila je na rezidencijalnom boravku u Cité Internationale des Arts u Parizu. Članica je Hrvatskog društva likovnih umjetnika u Zagrebu  i profesionalnog udruženja samostalnih umjetnika — ZUH–a.  Kao samostalni umjetnik živi i radi u Zagrebu.


Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 10.01.2014