Protiv nasilja! | kulturpunkt

Najave Manifestacija

<

Protiv nasilja!

Svjetska kampanja Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama i djevojčicama održava se u više od 200 zemalja, a u Hrvatskoj u desetak gradova.

14.02.2016 , Zagreb - Cvjetni trg
  • A
  • +
  • -

Četvrtu godinu za redom, Centar za ženske studije u suorganizaciji s udrugama civilnog društva:  Zajednice saveza osoba s invaliditetom - SOIH, Udruge žena Romkinja  - Bolja budućnost, CESI, Ženske sobe, Roditelja u akciji – RODA, Centra za mirovne studije, inicijative Gdje je ovdje ljubav, Organizacije mladih Status: M, te žene iz gradskog Foruma žena SDP-a i Aktivna dva kotača priprema svjetsku kampanju Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama i djevojčicama

I ove godine želi se upozoriti na kontinuirano nasilje nad ženama i djevojčicama te povezati ženske udruge, udruge mladih muškaraca i sportaša, osobe iz kulturne i političke javnosti i medije u zajedničkoj borbi za svijet bez nasilja. Ovogodišnja tema kampanje vezana je uz nasilje nad najugroženijim skupinama – Romkinjama, ženama s invaliditetom, nezaposlenim ženama, izbjeglicama, a kampanjom želimo upozoriti na kontinuirano kršenje ženskih prava (radnih, reproduktivnih, etničkih, manjinskih, seksualnih).

Manifestacija Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama i djevojčicama održat će se 14. veljače na Trgu Petra Preradovića/Cvjetnom trgu, od 11 do 13 sati pod pokroviteljstvom Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova i podrškom Grada Zagreba.  

Program će voditi Maja Sever i Milan Majerović Stilinović, a uz aktivistice i aktiviste sudjelovat će osobe iz umjetnosti, kulture i sporta. Nastupaju: Mr.Lee&IvaneSky, Superoperateri, Bang Bang i mnogi drugi. 

Više o manifestaciji možete saznati na www.onebillionrising.org, a hrvatsku kampanju pratite na OneBillionRisingCroatia.

Kako je izgledalo prošle godine možete vidjeti u filmu Danijele Stanojević i Noah Pintarića.

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 11.02.2016