Provokativna poticajnost fotografije | kulturpunkt

Najave Izložba fotografija

<

Provokativna poticajnost fotografije

Izložba O fotografiji na UAOS - prvih 10 godina okuplja radove studenata Odsjeka za likovnu umjetnost Umjetničke akademije u Osijeku realizirane u sklopu kolegija fotografije.

01.12.2017 - 08.12.2017 , Osijek - Muzej likovnih umjetnosti

Adam Atila, Colt Python

U petak, 1. prosinca, u 19.30 sati u osječkom Muzeju likovnih umjetnosti otvara se izložba O fotografiji na UAOS - prvih 10 godina.

Izložba okuplja odabrane radove studenata Odsjeka za likovnu umjetnost Umjetničke akademije u Osijeku realizirane u sklopu kolegija fotografije pod mentorstvom profesora Vladimira Freliha, od njegova pokretanja prije deset godina do danas.

"Zajednički predani rad studenata i profesora tijekom ovih deset godina pridonio stvaranju platforme za poticanje umjetničke djelatnosti novih naraštaja Umjetničke akademije koji traže prikladne medije za svoje umjetničko stvaranje. Osebujnost svakog rada u ovom katalogu pokazuje promišljanje studenata o mediju fotografije kao provokativnom poticaju za afirmiranje njihovih ideja koje zaslužuju biti pokazane pod okriljem Akademije", stoji u tekstu prof. dr. sc. Helene Sablić Tomić, dekanice Umjetničke akademije u Osijeku.

U četvrtak, 7. prosinca posjetitelji će moći prisustvovati razgovoru s umjetnicima.

Izložba je otvorena do 8. prosinca, a detaljne informacije dostupne su na službenoj stranici Muzeja likovnih umjetnosti.

Objavio/la lujo [at] kulturpunkt.hr 30.11.2017