Prve odluke o kulturi | kulturpunkt

Vijesti Arhitektura i urbanizam

<

Prve odluke o kulturi

Na zatvorenom dijelu druge sjednice nove Vlade raspravljalo se i o kulturi.

  • A
  • +
  • -

Nova Vlada Republike Hrvatske, u zatvorenom dijelu svoje druge sjednice, donijela je nekoliko kadrovskih odluka koje se tiču kulture. Tako su 5. siječnja pomoćnicima ministrice Andreje Zlatar Violić imenovani direktorica nabave u Algoritmu Tamara Perišić, pisac i nekadašnji zagrebački pročelnik za kulturu Vladimir Stojsavljević te arhitekt i bivši doministar prostornog uređenja Zlatko Uzelac

Vlada je na sjednici razriješila dosadašnje tajnike ministarstava, kako bi ih potom postavila za privremene glavne tajnike i dala im ovlasti za obavljanje poslova narednih šest mjeseci. U tom razdoblju trebali bi se raspisati javni natječaji za imenovanje novih tajnika u ministarstvima. Ovom odlukom Marici Mikec dana je ovlast glavne tajnice Ministarstva kulture. 

Na istoj sjednici Vlade, a temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom pozivu imenovani su i članovi Upravnog odbora Zaklade "Kultura nova" - novinar Vid Mesarić, sociolog Ivica Petrinić, redatelj Marin Lukanović, ravnateljica Zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade POGON Emina Višnić i znanstvena asistentica na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti Agata Juniku.

Izvor: Vlada Republike Hrvatske
Objavio/la petra [at] kulturpunkt.hr 09.01.2012