Psihodelična atmosfera | kulturpunkt

Najave Koncert

<

Psihodelična atmosfera

U sklopu dvotjedne europske turneje, u Zagrebu nastupa psychodelic rock bend Radio Moscow, a prije njih svira Kaleidobolt iz Finske.

03.08.2016 , Zagreb - KSET

Jedan od najvećih psychodelic rock bendova današnjice Radio Moscow nakon više od sedam godina, 3. kolovoza nastupa u KSET-u.  Prije njih će nastupiti progresivni psihodeličari Kaleidobolt iz Finske.

Radio Moscow, predvođen gitarističkim genijalcem Parkerom Griggsom nastao  je 2003. godine. Bend je krenuo na dvotjednu turneju po Europi, a koncert u Zagrebu bit će jedini na prostoru bivše Jugoslavije. Radio Moscow je poznat i po suradnji s Dan Auerbachom iz Black Keysa koji im je producirao prvi album, a trenutno promoviraju posljednje izdanje Live in California. Članovi benda su već spomenuti Parker Griggs na gitari,vokalu i bubnjevima, Anthon Meier na basu te Paul Marrone na bubnjevima.

Kaleidobolt je trojka oformljena početkom 2014. godine u Helsinkiju, a Radio Moscowu će se na ovoj turneji pridružiti  početkom kolovoza u Italiji. Istoimeni debitantski album jako je dobro prošao kod kritike i publike, a  krajem ove godine bi trebao dobiti nasljednika. Njihove progresivne strukture pjesama s žestokim riffovima i psihodeličnom atmosferom dobitna su kombinacija koja sjajno funkcionira posebice na live nastupima, a sigurno će tako biti i na njihovom premijernom nastupu u KSET-u. Članovi benda su Marco Manestrina na basu i back vokalu, Sampo Kääriäinen na gitari i vokalu te Valtteri Lindholm na bubnjevima.

Cijena ulaznice je 50 kuna u pretprodaji,  a možete ih nabaviti svakim radnim danom u KSET-u od 16 do 20 sati. Na dan koncerta cijena ulaznice bit će 70 kuna.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 01.08.2016