Psihodelija pred ljeto | kulturpunkt

Najave Koncert

<

Psihodelija pred ljeto

Šarolika sezona Medijskog inventara muzičkih originala završava u sanjivom bajkovitom tonu kao uvod u dugo, toplo ljeto.

19.06.2016 , Zagreb - MSU, Dvorana Gorgona

U nedjelju, 19. lipnja, u 20 sati u multimedijskoj dvorani Gorgona zagrebačkog Muzaja suvremene umjetnosti održat će se posljednji koncert treće MIMO sezone, na kojem će nastupiti varaždinski Seine i projekt Dina Santaleze, Pridjevi. Koncert ima izravan prijenos na Prvom programu Hrvatskoga radija i live stream ma više internet portala, te na MIMO Youtube kanalu.

Seine je srednjoškolski kantautorski odraz Ivana Ščapeca, poznatog po djelovanju u bendu Vlasta Popić. Nakon nekoliko godina suradnje s Tenom Rak te dva albuma i EP-om, pokreće projekt po drugi put, ovaj put u mračnijem, psihodeličnijem i nojzičnijem obliku. Uskoro mu se pridružuju Dimitrij Mekotanović Petrović na udaraljkama i bek-vokalu, Vuk Zvuk na elektronici te Boško Mijušković na bas gitari. Do sada su izdali jedan singl, a album je najavljen za kraj godine.

Psihodelični bend Pridjevi osnovao je Dino Santaleza, a pridružile su mu se poznate kantautorice Nina Romić i Ivana Picek, te članovi bendova ABOP, Kries i Bamwise. Godine 2014. izdaju prvi album koji ostvaruje uspjeh diljem svijeta, a 2015. potpisuju za Trouble in Mind Records iz Chicaga. Pridjevi donose atmosferičnu mješavinu zaraznih pop melodija, sanjive psihodelije, plesnog groovea, folka i eksperimentalne glazbe prošaranu dvoglasnim ženskim vokalima. 

MIMO predstavlja kvalitetnu, autentičnu i originalnu domaću glazbenu scenu koja uspješno prati europske trendove te potiče te podupire takvo glazbeno stvaralaštvo s ciljem povećanja njegove vidljivosti i kontinuiranog razvoja. Kako bi se publici što bolje predstavilo glazbenike, tijekom koncertne stanke razgovara se sa stručnim gostima iz svijeta glazbe koji komentiraju koncert, izvođače te scenu općenito.

Ulaznica je preporučena donacija od 20 kn, a sav prihod od donacija namijenjen je izvođačima.

Više o koncertu potražite na njihovim službenim stranicama i Facebooku.

Objavio/la zeljana [at] kulturpunkt.hr 14.06.2016