Publika i glumci kao ravnopravni sudionici | kulturpunkt

Najave Predstava

<

Publika i glumci kao ravnopravni sudionici

Sablasna sonata Teatra K. zamišljena je kao ambijentalna predstava koja će publiku voditi kroz mnoge svakidašnje, ali iznimno zamršene obiteljske i općenito međuljudske odnose.

04.04.2019 , Zagreb - Močvara
  • A
  • +
  • -

U četvrtak, 4. travnja u 20 sati u klubu Močvara amaterska kazališna skupina studenata komparativne književnosti Teatar K. premijerno izvodi predstavu Sablasna sonata, nastalu prema drami Augusta Strindberga.

Sablasna sonata zamišljena je kao ambijentalna predstava koja će publiku voditi kroz mnoge svakidašnje, ali iznimno zamršene obiteljske i općenito međuljudske odnose, predstava koja će tretirati i publiku i glumca kao jednakopravne sudionike jednog kazališnog događaja.

Teatar K. ne funkcionira kao dramski studio - u njemu su studenti zaslužni za cjelokupni kazališni projekt, od produkcije, dramaturgije i režije do glume, vođenja raznih radionica i sličnog. Sablasna sonata projekt je na kojem je sudjelovalo oko 40 ljudi, a realiziran je u koprodukciji Filozofskog fakulteta, Akademije likovnih umjetnosti i Kluba Močvara, odnosno Udruženja za razvoj i kulturu. Projekt su podršku Studentski centar u Zagrebu i Odsjek za komparativnu književnost Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

Javna generalna proba održat će se u nedjelju, 1. travnja.

Objavio/la lujo [at] kulturpunkt.hr 29.03.2019