Pula u Zagrebu | kulturpunkt

Najave Projekcije

<

Pula u Zagrebu

58. Festival igranog filma u Puli gostovat će u Art-kinu Metropolis Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu.

17.07.2011 - 31.07.2011 , Zagreb - Art kino Metropolis MSU
  • A
  • +
  • -

Tako će na programu biti 15 filmova, od kojih će osam biti iz Retrospektive Jamesa Ivoryja, a preostalih sedam iz Međunarodnog programa, selektiranih s najvećih svjetskih festivala.

Retrospektiva Jamesa Ivoryja, redatelja rafiniranog vizualnog stila koji kontinuirano i postojano kvalitetno stvara već punih 58 godina, a čiji se filmovi pamte po nijansiranim likovima, perfekcionističkoj mizansceni i dojmljivoj atmosferi, uključit će predstavnike iz tri najvažnije faze njegova stvaralaštva: indijske, britanske i američke.

Međunarodni program nudi niz nagrađivanih naslova. S festivala u Cannesu u stiže francuski kriminalistički triler Carlos Oliviera Assayasa, koji je u verziji mini-serije osvojio Zlatni globus.  Zagrebačku premijeru imat će u MSU i britanski film Ženska prava hoću! redatelja Nigela Colea. Riječ je o humornoj drami nastaloj po istinitim događajima iz 1968. u pogonu Forda u engleskom gradiću Dagenhamu, gdje su radnice uspjele izboriti jednake plaće kao i muškarci.

Ulaznice se mogu kupiti na recepciji MSU, a projekcije počinju u 21 sat. Cijena ulaznica je 20 kn za filmove iz retrospektive, a 25 kn za premijerne filmove iz Međunarodnog programa. Kompleti ulaznica mogu se kupiti po cijeni od 100 kn za cijelu Retrospektivu i 150 kn za sve premijerne filmove iz Međunarodnog programa.

Više informacija i raspored projekcija pogledajte ovdje.

Objavio/la nikolina [at] kulturpunkt.hr 12.07.2011