Pulski filmski festival | kulturpunkt

Natječaji Poziv na sudjelovanje

<

Pulski filmski festival

Otvoren je javni poziv na prijavu filmova proizvedenih u tekućoj ili prošloj godini za natjecateljske i nenatjecateljske programske kategorije.

ROK: 17.04.2018

Pulski filmski festival poziva autore na prijavu filmova u filmskim programima 65. Pulskog filmskog festivala koji će se održati od 14. do 22. srpnja 2018. Javni poziv otvoren je do 17. travnja u ponoć za filmove proizvedene u tekućoj ili prošloj godini. Poziv je otvoren za natjecateljske i nenatjecateljske programske kategorije.

Prijave za natjecateljski Hrvatski program otvorene su za hrvatske filmove i manjinske koprodukcije u trajanju od najmanje 70 minuta. U nenatjecateljskom programu Kratka Pula mogu se prijaviti hrvatski kratki i srednjometražni igrani i dokumentarni filmovi, dramske serije i dokumentarni serijali koji će na 65. Pulskom filmskom festivalu imati prvo javno prikazivanje u Hrvatskoj. Program je otvoren i za manjinske koprodukcije. 

Studentski program otvoren je za kratke i srednjometražne filmove u produkciji Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu, Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci, Sveučilišnog studija glume, medija i kulture u Rijeci, Umjetničke akademije u Osijeku, Umjetničke akademije u Splitu i ostalih hrvatskih visokoškolskih ustanova. 

U programima za djecu i mlade – Pulica i Ambrela – kino uz more, mogu se prijaviti hrvatski kratki i srednjometražni filmovi svih rodova i vrsta. Ujedno se pozivaju i autori filmova čiji se dovršetak očekuje nakon 65. Pulskog filmskog festivala da svoj film predstave u programu Filmovi u nastanku.

Prijave su otvorene i za Međunarodni program za filmove koji će na 65. Pulskom filmskom festivalu imati prvo javno prikazivanje.

Prijavnice su dostupne na mrežnoj stranici Festivala, a više potražite ovdje. 

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 28.03.2018