Put do logičnih i prihvatljivih odgovora | kulturpunkt

Najave Događanje

<

Put do logičnih i prihvatljivih odgovora

Održava se drugi susret građana i predstavnika gradske uprave i samouprave Peščenice kako bi se razmotrila bolja rješenja prometa i kretanja u kvartu.

29.06.2016 , Zagreb - Mjesni odbor Peščenica

Pješice, biciklom, javnim prijevozom, taksijem, osobnim automobilom…? Što ometa naše kretanje, na koje prepreke nailazimo u susjedstvu? Što možemo poboljšati? Što želimo poručiti? Ovakva će se pitanja otvoriti na drugom susretu građana i predstavnika gradske uprave i samouprave, koji ODRAZ-Održivi razvoj zajednice organizira u suradnji s Gradom Zagrebom, Udrugom Sindikat biciklista i Gradskom četvrti Peščenica-Žitnjak u okviru projekta Dijalog o mobilnosti u Zagrebu. Susret će se održati prostoru Mjesnog odbora Peščenica (Njegoševa 10) u srijedu, 29. lipnja 2016. od 18 do 20 sati. Odgovore očekujemo od predstavnika gradske uprave i samouprave te drugih nadležnih organizacija.

Projekt Dijalog o mobilnosti u Zagrebu provodi se na razini gradskih četvrti i mjesnih odbora, a ciljnu skupinu sudionika čine "obični građani", stanovnici kvarta.

Europska iskustva svjedoče kako široko uključivanje građana u traženje najpovoljnijih rješenja može biti put do logičnih i prihvatljivih odgovora. Na tom se putu gradi kultura dijaloga i suradnje, razvija povjerenje između građana i predstavnika gradskih vlasti te uspostavlja stalna praksa konzultiranja o pitanjima od obostranog interesa.

Od građana se očekuju pitanja, prijedlozi i zamisli vezane uz promet i kretanje, upozorenja na smetnje u kretanju te razmatranje uvjeta i mogućnosti za veće korištenje bicikla.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 23.06.2016