Putovanje kroz razdoblja i kulture | kulturpunkt

Najave Predstava

<

Putovanje kroz razdoblja i kulture

Programski blok Queer Zagreb Sezone u veljači otvara se izvedbom Raimunda Hoghea.

10.02.2016 , Zagreb - Akademija dramske umjetnosti
  • A
  • +
  • -

Raimund Hoghe djeluje kao koreograf i plesač već  više od dva desetljeća tijekom kojih je osvojio priznanje na svjetskoj razini. Nakon sola posvećenog Judy Garland An Evening with Judy, kojeg je Domino 2012. predstavio zagrebačkoj publici, Hoghe sada radi s četvero svojih najdražih plesača: Ornellom Balestrom, Marion Ballester, Emmanuelom Eggermontom i Takashijem Uenom. A Hoghe će se, jednako kao i njegov najbliži umjetnički suradnik, Luca Giacomo Schulte, također vratiti na plesni pod.

U okviru Queer Zagreb Sezone, novi rad, jedan od najcjenjenijih europskih koreografa Raimunda Hoghea moći će se vidjeti 10. veljače u 20 sati u dvorani F22 Akademije dramske umjetnosti, u Frankopanskoj 22.

Biografije i osobnosti plesača iz Japana, Francuske, Italije i Njemačke u fokusu su ovog djela – zajedno s glazbenom lepezom iz različitih perioda i država. Gudački kvartet Franza Schuberta Der Tod und das Mädchen i Sarabande Georga Friedricha Händela ovdje imaju posebnu ulogu, kombinirani s talijanskim kanconama, japanskim hitovima i songovima iz američkih mjuzikla. Time ovaj “kvartet” publiku vodi na putovanje kroz različita razdoblja i kulture, predstavljajući ljudske razlike i sličnosti i progovara o smrti dok istovremeno slavi život.

Ulaznice po cijeni od 50 i 30 kuna za studente možete rezervirati putem elektroničke pošte

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 05.02.2016