Putovanje u središte sukoba | kulturpunkt

Najave Tribina

<

Putovanje u središte sukoba

Nagrađivana turska književnica, novinarka i aktivistica Ece Temelkuran održat će predavanje na temu odnosa politike i pisanja.

24.11.2016 , Zagreb - Booksa
  • A
  • +
  • -

U četvrtak, 24. studenog, u 19 sati u klubu Booksa gostovat će Ece Temelkuran, nagrađivana turska književnica, novinarka i aktivistica. Temelkuran će u Booksi održati predavanje na temu "Odnos politike i pisanja". 

Ece Temelkuran (1973.) u svim je svojim tekstovima posvećena političkoj kritici. U polju istraživačkog novinarstva bavi se tursko-kurdskim i tursko-armenskim odnosima, kao i temama ženskih pokreta i političkih zatvorenika. Zbog svojeg rada primila je brojne nagrade te dobila angažman u turskim i inozemnim novinama kao što su The Guardian, The New Statesman, Al-Akhbar, The New Left Review i Le Monde Diplomatique

Objavila je 14 knjiga. Na hrvatski su prevedene publicistička knjiga "Planina boli" o putovanju u središte tursko-armenskog sukoba, roman "Zvuk banana" o životu u Bejrutu, te roman ceste "Žene koje pušu u čvorove" o četiri junakinje iz Egipta, Turske i Sirije koje zajedno bježe iz svojih matičnih država.

Predavanje Ece Temelkuran organiziraju udruga Kurziv (Kulturpunkt.hr) i udruga Kulturtreger (Booksa.hr) u sklopu programa "Kritika - jučer, danas, sutra".

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 22.11.2016