Računalna tehnologija i feminizam | kulturpunkt

Najave Radionica

<

Računalna tehnologija i feminizam

Austrijska medijska umjetnica i hakerica Stefanie Wuschitz vodi radionicu feminističke umjetne inteligencije pod nazivom Feminist AI.

09.09.2017 - 10.09.2017 , Zagreb - Radiona Lab, Kruge 48/2
  • A
  • +
  • -

Radionica feminističke umjetne inteligencije pod nazivom Feminist AI austrijske medijske umjetnice i hakerice Stefanie Wuschitz iz Mz* Baltazar’s laba održava se u subotu i nedjelju, 9. i 10. rujna, 2017. u Radioninom labu na adresi Kruge 48/2. 

Radionica Feminist AI u fokus stavlja xenofeminizam, kiberfeminizam i feminističku hakersku scenu koje sve zajedno ponekad predstavljaju kontradiktorne koncepte i strategije iz razloga što ih neki koriste za postizanje aktivističkih ciljeva i vidljivosti ili za poboljšanje tehnološke pismenosti, stvaranje vlastitog ili sigurnijeg prostora, upravljanje kolektivnim životom, rad s ne-binarnom perspektivom o spolu i ustaljenom znanju, stvaranja mišljenja o kodu ponašanja ili samoj ideji pravde. U prvom dijelu radionice polaznici će pročitati nekoliko sažetaka o svim tim različitim feminističkim i queer-feminističkim pristupima te dijeliti vlastite misli u kontekstu tehnologije. Tada će polaznici stvoriti praktične predmete i umjetničke prototipove koji izražavaju naše iskustvo i komentare na nedavne događaje u svijetu. Polaznike se moli da donesu svoje računalo.

Vrijeme održavanja je od 15 do 19 sati prvi dan, drugi dan prema dogovoru s voditeljicom i polaznicima u prijepodnevnim satima. Razina znanja: početnici, srednji nivo i napredni. Ciljana publika su zainteresirane osobe svih dobi i profesija. 

Prijaviti se možete na e-mail do 9. rujna u 14 sati. Svakako napišite nekoliko rečenica o sebi te navedite razloge prijave. Maksimalan broj polaznika je 10. Radionica je besplatna.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 08.09.2017