Rad i aktivnost mladih umjetnika | kulturpunkt

Najave Događanje

<

Rad i aktivnost mladih umjetnika

Ususret kraju nastavne godine ŠPUD organizira puštanje zmajeva na Savskom nasipu te benefit koncert učenika škole u svrhu prikupljanja sredstava za uređenje školskog parka.

12.06.2018 , Zagreb - Močvara

FOTO: Močvara Flickr

  • A
  • +
  • -

U susret kraju nastavne godine Škola primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu popularno zvana ŠPUD s UBU-om i URK-om sprema nezaboravno događanje na Savskom nasipu i u Klubu Močvara. U utorak, 12. lipnja od 18 sati, kao jedno od niza događanja ovogodišnjeg izdanja Primijenjena u Močvari #4 u sklopu projekta Močvarni laboratorij puštaju se dva velika zmaja nakon čega slijedi benefit koncert učenika ŠPUD-a.

Za vrijeme trajanja izložbe na otvorenom pod nazivom Tolerancija koja je nedavno zatvorena u Zagrebu, jedna od programskih aktivnosti bila je i radionica izrade zmajeva. Učenici ŠPUD-a su za vrijeme radionice osmislili i izradili uz pomoć voditelja radionice Snježane Hristov i Žarka Tkaleca iz Zmajoljubaca - Kite Flying Lovers dva velika zmaja: zmaj ŠPUD-a i zmaj Tolerancije. U osmišljavanju i oslikavanju zmaja ŠPUD sudjelovali su učenici prvih razreda i Slikarskog odjela s mentorima Sanjom Balen i Milivojem Ćeranom, a zmaj Tolerancije oslikali su učenici Grafičkog odjela s mentorima Tomislavom Tomićem, Martinom Majcen i Teom Pranjić. Šivanje zmajeva i doradu realizirali su učenici Tekstilnog odjela uz mentoricu Ines Fey Gjurin i voditelje radionice. Puštanjem zmajeva Tolerancija i ŠPUD organizatori žele bitnost teme i poziv na toleranciju dodatno osvijestiti i među najmlađim generacijama.  

Nakon puštanja zmajeva od 19.30 sati u Galeriji Močvara moći će se pogledati izložba crteža i skica učenika koji su radili na osmišljavanju zmajeva. 

U istom terminu otvaraju se vrata i za početak večeri benefit koncerata učenika ŠPUD-a, a sredstva prikupljena tokom večeri bit će namijenjena uređenju školskog parka. Ideja je oživotvoriti postojeći park u atriju Škole kako bi se mogao otvoriti za boravak učenika, profesora, roditelja i posjetitelja prilikom raznovrsnih programa. Rad i aktivnost mladih umjetnika zahtjeva određenu vrstu uspostavljanja odnosa s prirodom i jačanje senzibiliteta u prirodnom okruženju. Upravo otvaranjem jedne ovakve oaze unutar same Škole, omogućilo bi mladim umjetnicima u nastanku afektivniji rad u području kreacije i oblikovanja, te protočnost svih odjela škole koji su u dvorištu punom automobila nedovoljno povezani kroz otvoreni prostor.

Na benefit koncertu nastupaju glazbenici i bandovi iz same škole: Orkestar GuEllyBa te bendovi TUĐI LJUDI i MENTAL.

Preporučena donacija na ulazu je 20 kuna.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 07.06.2018