Radikalizacija popularne kulture | kulturpunkt

Najave Predavanje

<

Radikalizacija popularne kulture

Paolo Pedercini održat će predavanje pod nazivom Radikalne igre protiv tiranije zabave.

14.05.2015 , Rijeka - Filodrammatica
  • A
  • +
  • -

Paolo Pedercini je dizajner igara, umjetnik i edukator, koji trenutno živi u Pittsburghu. Radi igre za Molleindustriju. Predavanje će biti održano u Galeriji Filodrammatica, u četvrtak, 14. svibnja, u 19 sati.

Molleindustria (soft industrija) je projekt dizajna i prisvajanja video igara, poziv za radikalizaciju popularne kulture. Od 2003. godine Molleindustria proizvodi homeopatske preparate za idiotsku mainstream zabavu u formi slobodnih, kratkih online igara. Ove igre obuhvaćaju satirične poslovne simulacije – McDonald’s video game i Oiligarchy, promišljanja o radu i otuđenju – Every day the same dream i Tuboflex, teorijske igre – The Free Culture Game i Leaky World, te politički nekorektne pseudo igre – Orgasm Simulator i Operation: Pedopriest.

Molleindustria se kreće u prostoru između digitalne umjetnosti, dizajna igara, medijskog aktivizima, akademskog djelovanja i internet folk arta. Njihove su igre izazvale veliku pažnju javnosti i medija, te pozitivne reakcije u svijetu igara i umjetnosti.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 13.05.2015