Radikalna sloboda amaterskih početaka | kulturpunkt

Najave Filmske večeri

<

Radikalna sloboda amaterskih početaka

Autorske večeri Karpa Godine i Želimira Žilnika održavaju se u sklopu tematske cjeline Prakse amatera, čija namjera je redefinirati pojmove nezavisnog autorskog filma.

11.01.2018 - 12.01.2018 , Split - Kino klub Split

Dupe od mramora, r.: Želimir Žilnik (1995.)

Kino klub Split poziva građane na autorske večeri Karpa Godine i Želimira Žilnika uz prisustvo obaju redatelja. Autorska večer Karpa Godine održat će se u četvrtak, 11. siječnja u 19 sati u sali Kino kluba Split na prvom katu Doma mladih, dok će se autorska večer Želimira Žilnika održati u petak, 12. siječnja, u 18 sati na istom mjestu.

Večeri se održavaju kao dio ovosezonske filmske škole Kino kluba Split u sklopu tematske cjeline Prakse amatera, čija je namjera redefinirati pojmove nezavisnog umjetničkog i autorskog filma u kontekstu djelovanja kinoklubova i sličnih produkcijskih sustava te generacijama budućih filmaša i ljubitelja filma približiti djelovanje renomiranih redatelja koji su svoje prve radove, često i najradikalnije i najslobodnije, započeli u amaterskim produkcijskim uvjetima.

Uz program filmova koje su sami odabrali, redatelji će predstavit svoje profesionalno djelovanje i izazove i iskustva s kojima su se susretali.

Detaljan program dostupan je na Facebook stranici događanja.

Objavio/la lujo [at] kulturpunkt.hr 11.01.2018