Radikalno preuređenje glazbenih konvencija | kulturpunkt

Najave Festival

<

Radikalno preuređenje glazbenih konvencija

Međunarodni festival eksperimentalne i improvizirane glazbe Audioart 04 održava se u Puli.

23.08.2013 - 26.08.2013 , Pula - Razne lokacije
  • A
  • +
  • -

Audioart je međunarodni festival eksperimentalne i improvizirane glazbe, a ove se godine održava od 23. do 26. kolovoza. Festival postaje platforma za umjetnike sklone radikalnom preuređenju konvencija u glazbi i scenskom djelovanju. Programski surađuje s festivalom Audio Art iz Krakowa i ulazi u kategoriju mješovitog programa na polju nove medijske kulture jer kombinira prezentacijski, istraživalački i edukativni aspekt rada. 

U sklopu ovogodišnjeg programa nastupaju Mia Zabelka, Bojan Gagić, Berhard Gal, Goran Tudor, Miodrag Gladović, Alfonso Santimone te grupe APU i son:DA

Udruga Kulturban postoji od 2007. godine kada je pokrenula festival izvedbenih umjetnosti FOPA, a od 2010. godine djeluje na polju eksperimentalnih i nekonvencionalnih glazbenih formi kroz međunarodni festival/platformu Audioart. Produkcijski surađuje s Studentskim centrom i Muzičkim salonom u Zagrebu na glazbeno kazališnom projektu Malo je dovoljno te promovira audiovizualni performans Nenada i Alena Sinkauza, Miroslava Piškulića i Ivana Marušića Klifa ...day of the year kao i talijansko-hrvatski glazbeni sastav East Rodeo.

Detaljan program festivala potražite ovdje

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 21.08.2013