Radio Art Residency | kulturpunkt

Natječaji Rezidencijalni program

<

Radio Art Residency

Međunarodni program poziva umjetnike_ce iz različitih disciplina da u okviru tromjesečne rezidencije istražuju narativne, tehničke i umjetničke potencijale radijskog medija.

ROK: 31.01.2022
  • A
  • +
  • -

Radio Art Residency je međunarodni stipendijski program za praksu u području radijske umjetnosti. Riječ je o zajedničkom projektu Goethe-Instituta i Experimental radija na Bauhaus-Universität Weimaru, organiziranom u suradnji s Muzičkim sveučilištem FRANZ LISZT Weimar, Deutschlandfunk Kultur, EIGENHEIM Weimar/Berlin, ACC Galerie Weimar i Radio Lotte.

Cilj rezidencije je promicanje samostalnog i slobodnog kreativnog rada te podrška realizaciji novih umjetničkih djela. Program potiče umjetnike_ce iz različitih disciplina da istražuju narativne, tehničke i umjetničke potencijale radijskog medija. Posebno promiče istraživanje radija kao komunikacijskog alata, kao i propitivanje onoga što se posredstvom radija može konstituirati kao jezik. 

Tijekom tromjesečnog boravka na rezidenciji, stipendisti će dobiti priliku kroz interdisciplinarne prakse istraživati granice zvučne i radijske umjetnosti, sve to u interkulturalnom dijalogu s umjetnicima, znanstvenicima i studentima na Sveučilištu Bauhaus u Weimaru i Visokoj glazbenoj školi Franz Liszt. Liszta kao i gradom kulture i klasike Weimar. Osim toga, imaju priliku i pobliže se upoznati s međunarodnom zvučnom i radijskom umjetnošću.

Program je namijenjen umjetnicima i umjetnicama iz zemalja koje ne pripadaju njemačkom govornom području, a prijave su otvorene do 31. siječnja u podne.

Više informacija potražite ovdje

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 14.01.2022