Radio Art Residency u Weimaru | kulturpunkt

Natječaji Rezidencijalni program

<

Radio Art Residency u Weimaru

Otvoren je poziv za Radio Art Residency, tromjesečni međunarodni program umjetničke prakse u mediju radija.

ROK: 31.01.2021
  • A
  • +
  • -

Radio Art Residency je međunarodni program stipendija za umjetničku praksu na radiju. Rezidencija je zajednički projekt Goethe-Instituta i Eksperimentalnog radija na Bauhaus-Universität Weimar u suradnji sa Sveučilištem za glazbu FRANZ LISZT Weimar, Deutschlandfunk Kultur, Thuringia's Landesmedienanstalt, EIGENHEIM Weimar / Berlin i ACC Galerie Weimar.

Program dva puta godišnje nudi tromjesečnu rezidenciju u Weimaru za umjetnike iz zemalja izvan njemačkog govornog područja i koji nemaju prebivalište u Njemačkoj. Namijenjen je umjetnicima koji rade na polju akustične umjetnosti i time-based umjetnosti (radio, performans i umjetnost zvuka).

Cilj stipendije je promicanje neovisnog i otvorenog umjetničkog rada i podrška realizaciji novih umjetničkih djela. Program potiče umjetnike iz različitih disciplina da se bave narativnim, tehničkim i umjetničkim potencijalima radijskog medija, a posebno promovira istraživanje radija kao alata komunikacije. Iako iskustvo u radijskoj produkciji nije nužno, očekuje se interes za bavljenje ovim medijem i korištenje radija u vlastitom radu.

Prva Radio Art Residency Weimar održat će se od 1. travnja do 30. lipnja 2021. godine.

Prijave su otvorene do 31. siječnja, a šalju se na mail s naslovom Radio Art Residency u predmetu maila.

Detalje poziva i rezidencije potražite na linku

Objavio/la martina.kontosic [at] kulturpunkt.hr 13.01.2021