Radio je budućnost | kulturpunkt

Najave Manifestacija

<

Radio je budućnost

Radimo radio tema je ovogodišnje manifestacije Priprema, pozor… kazalište! u organizaciji Knjižnice S. S. Kranjčevića.

23.03.2017 - 09.04.2017 , Zagreb - Galerija Prozori (Knjižnica S.S. Kranjčevića)
  • A
  • +
  • -

Radimo radio tema je ovogodišnje manifestacije Priprema, pozor… kazalište! Knjižnice S. S. Kranjčevića, koja je započela 15. ožujka radionicom za mlade Kako radi radio (voditelji Hrvoje Korbar, Ljubica Letinić, Srđan Nogić), s namjerom pokretanja community radija iz knjižnice. 

Cilj je projekta stvoriti platformu za edukaciju i širenje znanja djece i mladih te uključivanje osjetljivih skupina djece u društvo, koristeći alate i resurse umjetnosti te usmjeriti publiku na umjetnost kao oblik komunikacije i potencijal da bude agens promjene u društvu. Projekt kroz amatersko i profesionalno umjetničko djelovanje otvara djeci i mladima novi prostor za nastupe izvan njihovih matičnih ustanova u nenatjecateljskom kontekstu, naglašava važnost stvaralačkih procesa te potiče zajedništvo, suradnju i međusobno uvažavanje. Dio dramskih procesa djeca će predstaviti na Smotri te sudjelovati u zajedničkim ad hoc radionicama koje će voditi redatelj Mario Kovač.

Uz Smotru dječjih amaterskih kazališnih skupina i radijsku radionicu za mlade, manifestaciju prati radionica zvuka za odrasle multimedijalnog umjetnika Bojana Gagića na kojoj će se istraživati transformacijske mogućnosti zvuka te kreirati novi zvučni ambijenti. (27. i 29. ožujka od 18 sati)

Diskurzivni aspekt manifestacije realizirat će se kroz Okrugli stol koji će se održati u utorak, 4. travnja, u sklopu kojeg će o radiju, kao o angažiranoj izvedbenoj praksi te o njegovom aktivirajućem potencijalu, govoriti Bojan Gagić, Ljubica Letinić, Boris Postnikov i Miranda Veljačić.

Svake godine publika ima priliku besplatno pogledati predstave, ove godine je to predstava za djecu Hrabri mornar kazališta Tvornica lutaka (1. travnja) te predstava za odrasle Sektor 24 Kazališta "Ivan Goran Kovačić", koja će biti izvedena u formi snimanja radiodrame uživo (23. ožujka). 

U suradnji s Galerijom Prozori manifestaciju prati prostorna audio instalacija Ovdje gdje nas više nema Bojana Gagića temeljena na istraživanju prostora osobnih povijesti.

Više informacija o manifestaciji možete pronaći ovdje.

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 22.03.2017