Radio kao mjesto otpora | kulturpunkt

Najave Program

<

Radio kao mjesto otpora

Ovogodišnji radiofonijski izvedbeni serijal malih formi Plan za bijeg u potpunosti će realizirati mladi autori i studenti zagrebačkih Akademija.

27.10.2016 - 30.10.2016 , Zagreb - Akademija likovnih umjetnosti
  • A
  • +
  • -

Treći ciklus malih radiofonijskih izvedbi - studentski Plan za bijeg - održava se od 27. do 30. listopada u prostorima Akademije likovnih umjetnosti. Ove godine ciklus malih radiofonijskih izvedbi Plan za bijeg Multimedijalne kolibe iz Zagreba nosi podnaslov: radio kao mjesto otpora.

Iz uvodnika ovogodišnjem programu izdvajamo: "Radio je više od onoga što čujemo. radio ne poznaje granice, njegov je signal jednako neizbježan koliko i nezaustavljiv. Ako je točno da radio ne možemo dovoljno razumjeti samo slušanjem, možemo li ga i kako, u digitalnoj globalizaciji, upotrijebiti kao autonoman alat za širenje prostora slobode i izbjegavanja kontrole i nadzora? Jer svatko je radio. Naše je tijelo biološki radijski sklop u čijem je središtu temporalni režanj našeg mozga".

Ovogodišnji radiofonijski izvedbeni serijal malih formi u potpunosti će realizirati mladi autori/ce Radija Koji Je Tu Prije Radio (proizašao iz prošlogodišnjeg projekta Mijene srca Muzeja prekinutih veza) i studenata/ica Akademije dramske umjetnosti i Akademije likovnih umjetnosti (odsjek animiranog filma i novih medija).

Gostujući umjetnik trećeg Plana za bijeg dolazi iz Australije, radi se o renomiranom i nagrađivanom sound art i radijskom umjetniku Colinu Blacku. Black će održati predavanje i trodnevnu radionicu s 14 studenata i studentica, a rezultate zajedničkog rada predstavit će publici Plana za bijeg.

Plan za bijeg je godišnji ciklus Multimedijalne kolibe zamišljen kao otvoreno igralište kratkih izvedbenih formi s ciljem poticanja istraživanja susreta radiofonije i kazališta započetog predstavom Hoerspiel: mala igra za slušanje (i gledanje) Pavlice Bajsić Brazzoduro.

Više potražite ovdje.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 25.10.2016